dijous, 1 de març del 2018

Carles Puigdemont president legítim de Catalunya dona un pas al front mantenint viva la República


Per tal de facilitar la formació d’un govern a Catalunya que foragiti el 155, Puigdemont ha demanat al president del Parlament que retiri provisionalment la seva candidatura a presidir la Generalitat i proposi a Jordi Sánchez empresonat a Soto del Real, com a candidat a la investidura d’una Generalitat autonòmica.



Puigdemont, des de Brussel·les representarà a la República catalana, amb l’objectiu d’aconseguir una mediació internacional per permetre als catalans decidir lliurement el seu futur. Avui mateix l’equip jurídic del president Puigdemont ha presentat una querella contra l’Estat espanyol davant del Tribunal de Drets Humans de la ONU, denunciant la violació de la Declaració dels Drets Humans i la Carta de Drets Civils i Polítics.


Aquest matí el Parlament de Catalunya ha viscut el primer Ple després de les eleccions del 21 D. Ha estat un Ple que tenia un objectiu fonamental com era el restituir i legitimar la presidència del Carles Puigdemont i posar en valor el resultat del referèndum de l’1-O. No ha estat un Ple plàcid perquè malgrat la majoria absoluta de l’independentisme al Parlament, els partits unionistes (Ciudadanos fonamentalment), s’han dedicat a practicar el filibusterisme parlamentari al que ja ens tenen acostumats. Tanmateix la resolució que legitimava a president Puigdemont ha estat aprovada.

Feta aquesta restitució, ha estat el torn del president Carles Puigdemont qui ha comparegut des de Brussel·les per informar de diferents qüestions. La primera que el seu equip d’advocats havia presentat aquesta mateixa tarda al Tribunal de Drets Humans de l’ONU, una demanda contra l’Estat espanyol, denunciant la violació dels drets humans a Catalunya. En segon lloc ha anunciat que en els propers dies convocaria als diputats del Parlament  de Catalunya a una sessió a Brussel·les per tal de posar en funcionament el “Consell de la República” amb la voluntat de voler mantenir la legitimitat de la República votada pels ciutadans el dia 1 d’octubre. Aquest Consell de la República mantindrà una estreta relació amb el govern autonòmic que es constitueixi a Catalunya. En aquest Consell de la República Puigdemont ha reservat un paper als consellers que l’acompanyen a l’exili belga: Toni Comin, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig. I en tercer lloc el president Puigdemont ha explicat que li ha demanat a Roger Torrent president del Parlament que proposi a Jordi Sánchez com a candidat a la investidura per presidir la Generalitat descartant-se ell mateix d’una manera provisional, amb l’objectiu de facilitar una ràpida recuperació de les institucions catalanes que com és sabut, a través del 155, estan en mans d’un partit que a Catalunya només compta amb 4 diputats. Jordi Sánchez es troba en l’actualitat pres a la presó madrilenya de Soto del Real.

Carles Puigdemont s’ha mostrat molt ferm en la seva  voluntat de mantenir la legitimitat de la República votada pels ciutadans el dia 1 d’octubre i ha anunciat una ofensiva a nivell internacional tant jurídica com política. Ha acabat el seu discurs manifestant la seva absoluta confiança amb la victòria i que “un dia, espero que aviat, podré tornar a Catalunya com un home lliure”.

Les reaccions a l’Estat no s’han fet esperar, i amb amenaces al president Puigdemont i retrets dient-li que no viurà de l’erari públic, els polítics del PP s’han vantat d’haver obligat a Puigdemont a fer el pas al costat, gràcies a la seva actuació i de com han enfocat el conflicte. També han començat a córrer rumors en el sentit que el Tribunal Suprem no donarà permís a Jordi Sánchez per poder assistir a la investidura. Però no avancem esdeveniments...

Per altre banda, Jordi Sánchez a través de twitter ha fet saber que acceptava el repte. Aquesta és la piulada:



Ara caldrà esperar a la propera setmana quan Roger Torrent iniciarà una nova roda de contactes amb els partits polítics presents al Parlament per esbrinar si Jordi Sánchez tindria prou suport parlamentari que ser investit president de la Generalitat.  



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada