dilluns, 12 de març del 2018

Davant l’evident pas enrere dels polítics, els catalans exigeixen la implementació de la República


Milers de ciutadans responen a la crida de l’ANC i es manifesten a Barcelona reclamant que es constitueixi d’una vegada el govern de Catalunya, per implementar els resultats de l’1-O  i el 21-D.  

La consellera Ponsatí, des de Londres, també va participar en la manifestació organitzada a la capital britànica, reclamant la constitució de la República catalana. Sens dubte una dona valenta i una política de talla, malgrat els desafortunats comentaris d'un líder del PSC que en política mai serà ningú, més enllà d'un mal educat.

Si els ciutadans vàrem donar la cara i vàrem aguantar la violència policial de l’1-O, perquè els polítics -tots- no estan a l’alçada de la ciutadania i el que fan és dedicar-se a defensar els seus interessos escadussers?

Alguna entitat civil està perdent credibilitat popular a l’alinear-se amb plantejaments partidistes: Òmnium Cultural es desmarca de l’ANC i seguint directrius d’ERC s’inclina cap un possible bloc no independentista que integraria ERC, PSC i Cat. en Comú.

Nova manifestació multitudinària a Barcelona en la que els ciutadans reclamen que s’implanti d’una vegada la República que ells varen defensar generosament l’1-O malgrat les envestides de la policia. La ciutadania no entén que els polítics dits independentistes no estiguin a l’alçada dels ciutadans i estiguin prioritzant interessos partidistes per sobre de la voluntat popular.

El 21-D de nou el sobiranisme va guanyar unes eleccions a Catalunya. Ja ens hem comptat moltes vegades a través de les urnes i les majories són les que són. Alguns diuen que la majoria independentista no és suficient per avançar cap a la constitució de la República. La pregunta és si la minoria unionista és suficient per imposar l’estatus quo de submissió a l’Estat espanyol.

Aquesta situació necessita empenta i decisió. O ens rendim o seguim endavant; mitges tintes només serveixen per desmotivar a la gent. La paraula rendició no hauria de figurar en el nostre diccionari.

El poble català no deixarà sols als seus polítics si aquests fan un pas valent i instauren la República. Per contra, si segueixen amb aquesta indefinició actual, la ciutadania es desentendrà de la política i dels seus polítics per molt temps. Si això passés ho pagaríem molt car com a poble.

L’Estat espanyol ens vol vençuts i humiliats. Ens vol derrotats i acabar amb l’essència de Catalunya i del catalanisme; vol reduir l’independentisme a una mera anècdota. Volen convertir Catalunya en una “región” més de l’Estat. Els ho permetrem? Els nostres polítics continuaran en aquesta línia de prioritzar els seus interessos pe sobre dels del país?

Elecció rere elecció, manifestació rere manifestació els ciutadans hem demostrat vàries coses: som majoria a Catalunya; volem una República; tenim la voluntat de constituir-nos en un nou estat; sentimentalment ja hem trencat amb el Regne d’Espanya. A què esperen els nostres polítics?

Havent arribat on hem arribat, els polítics independentistes han de saber que l’Estat espanyol és malvat. Si no guanyem, si no aconseguim segar cadenes, els nostres fills i els nostres nets, les generacions futures,  pagaran molt cara la nostra covardia. Tinguem-ho clar.

Mentre des de Brussel·les estirin cap a una banda, des d’Estremera estirin cap a un altre, i des de Barcelona no sàpiguen ni cap a on estiren, no hi haurà una solució bona per Catalunya. JuntsxCat, ERC i la CUP s’han convertit tots tres en el problema quan haurien de ser la solució als mals que Catalunya pateix.    
 

Aquestes són algunes imatges del clamor popular per la constitució de la República d’ahir al Passeig Colom de Barcelona: 

































La consellera Ponsatí va participar a la manifestació de Londres 












  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada