diumenge, 3 de maig del 2015

Els esforços del Grup Godó per boicotejar el procés sobiranista



Una enquesta previsiblement “cuinada”, preveu la derrota del sobiranisme


Si es “prepara” convenientment la mostra, es poden aconseguir els resultats que es vulgui.
 


El Grup Godó mai ha estat propens històricament a manifestar-se en favor de les reivindicacions de Catalunya, ni a nivell econòmic (demandes catalanes de concert econòmic amb l’Estat) ni a nivell polític (poca consideració a la retallada de l’Estatut català) ni a nivell cultural (atacs del govern espanyol contra la llengua catalana). Tanmateix i desprès del toc d’atenció que el Comte Godó va rebre del Rei d’Espanya abans que aquest abdiqués, han exagerat encara més la tendència del Grup en contra dels interessos de Catalunya.

El primer moviment que es va derivar del toc d’atenció del Rei al Sr. Comte, va ser la substitució del director de La Vanguardia José Antich, per un obscur Màrius Carol. Carol és un periodista lligat des de fa anys a la monarquia espanyola, atès que va ser “corresponsal de la família real espanyola” entre els anys 1993 a 2002.  En la seva actuació com a director de La Vanguardia Màrius Carol s’ha significat diluint tant com ha pogut els èxits del sobiranisme, i amplificant tant com li ha estat possible les notícies que li convenia per rebaixar la moral dels sobiranistes. Com a conseqüència d’aquesta manera d’actuar, La Vanguardia ha registrat una pèrdua en el seu volum de vendes, atès que els lectors estan cada dia més decebuts per la línia tan unionista del diari.  A finals de l’any passat i amb l’objectiu de reduir costos, La Vanguardia va  acomiadar entre 15 i 20 treballadors del diari majors de 58 anys.

Tot i això, Màrius Carol continua amb al seva campanya contra el sobiranisme, i dissabte passat el diari que ell dirigeix ha publicat una enquesta en la que el titular era: “El NO a la independència supera al SI a Catalunya per 4 punts”, i el diumenge següent, ha presentat la continuació de l’enquesta amb el titular: “CiU i ERC queden lluny de la majoria”. No sé si l’enquesta ha estat cuinada o  precuinada des de Madrid. Hi ha qui insinua que si més no, ha estat pagada des de Madrid. Tant li fa; el que tinc molt clar és que si vull que el resultat de l’enquesta sigui un de concret només haig de preparar la mostra que acabarà donant-me els resultats que m’interessa. Per tant, com diuen els entesos, la millor enquesta és la que es materialitza el dia de les eleccions, amb el recompte real dels vots. El demés, especulacions.

De tota manera, és el moment de recordar el contuberni que el Grup Godó va organitzar amb un altre dissident català, Josep Antoni Duran i Lleida. Fa ja alguns mesos, 4 sinistres personatges sopaven junts en un restaurant barceloní, preparant l’estratègia per avortar el procés independentista català.  Eren Màrius Carol, José Antich, el diputat d’Unió Josep Sánchez Llibre, i el quart home era, Duran Lleida. Tots 4 maquinaven de quina manera es podia actuar per posar pedres a les rodes de la independència de Catalunya. I de llavors ençà ja hem començat a veure’n els resultats: la actuació del tot tendenciosa del diari, i les constants travetes que Duran Lleida posa per fer descarrilar el procés, que han culminat amb la constitució de la plataforma “Construïm” que no és res més que una eina per destruir la unitat a Catalunya, i destruir les il·lusions del poble català. Tot fet des de la impunitat que a Duran li dona el fet de dir, “jo no tinc res a veure amb el que diu Construïm”, quan tots sabem que qui està al darrere de tot és precisament ell.


Ara haurem d’esperar a dilluns per que l’altre personatge que falta per tancar el cercle, Josep Cuní, aprofitarà el seu programa ( 8 al Dia) per parlar de la enquesta i contribuir, ell també, a sembrar el desànim dels que desitgem una Catalunya independent.  Però davant d’aquestes actituds mesquines, només ens queda una alternativa: continuar ferms amb les  nostres conviccions confiant que tot i aquests intents vergonyants de compatriotes nostres, el 27 de setembre de 2015, els catalans votarem majoritàriament per la independència.  

2 comentaris:

  1. Molt bo!
    El que no sé és com algunes persones encara creuen en la imparcialitat d'en Cuní.

    ResponElimina
    Respostes
    1. En Cuní és al procés, el que l'aigua als gats. No ho soporta i se li nota tant...

      Elimina