dijous, 14 de maig del 2015

José Ignacio Wert, el cinisme en persona


Considera que a Catalunya avui en dia, el castellà està en la mateix situació que en època franquista estava el català

 
El govern espanyol està entestat en eliminar tots els trets diferencials de Catalunya


És l’enèsima vegada que José Ignacio Wert mostra al món el seu immens odi contra Catalunya. És l’enèsima vegada que els catalans ens hem de sentir ofesos per aquest fatxa, però també fatxenda, que des del govern intenta perjudicar tan com pot l’essència bàsica de la cultura catalana i és l’enèsima vegada que els que haurien de vetllar pel respecte entre tots els “espanyols”, fiscalia o Tribunal Constitucional, miren cap a un altre costat quan algun membre del govern espanyol menysprea impunement Catalunya i els catalans.

Tots dos personatges diuen estimar molt Catalunya 
En el fons, el que el govern del PP persegueix i que mai ha explicitat clarament en el seu programa electoral, és uniformar a l’estat espanyol dins d’una pretesa unitat en la que no hi té cabuda cap especificitat, en especial si aquesta és catalana. Els militants del PP no entenen perquè els catalans parlem en català sent l’espanyol una llengua tan important. La seva paranoia els porta a pensar que parlem en català per que no ens entenguin. Defensen, i així es reflecteix en alguns documents sorgit de la FAES (la fundació que fa de laboratori d’idees del PP) que per “uniformar” Catalunya i inserir-la en una Espanya sense diversitats, només els queda un obstacle per superar, que tal com diu Quim Arrufat de la CUP, no és altre que la immersió lingüística. Si acaben amb aquesta especificitat de Catalunya els del PP entenen que hauran acabat amb un dels principals esculls que els queda per aconseguir aquesta Espanya uniforme supeditada a Madrid, i al govern de Madrid. Aquest és el seu objectiu.

Per això, mentre continuïn al govern, faran tot el mal que puguin per eliminar tots els trets diferencials que Catalunya té respecte d’Espanya. Per això intenten reinterpretar al història, per això volen acabar amb la llengua, per això volen situar a Catalunya al nivell de qualsevol regió d’Espanya sense respectar d’on venim, ni qui som, però sobretot sense deixar-nos decidir on volem anar.

I per aconseguir aquest objectiu, fonamental per la seva visió uniformista de l’Estat espanyol, utilitzen totes les armes al seu abast, tant les legítimes com aquelles que sovint es manifesten a través de les clavegueres de l’Estat. Per això sovint diuen barbaritats de l’alçada d’un campanar com a tornat a fer el Sr. Juan Ignacio Wert que ha tingut el desencert de comparar l’estat actual dels castellà a Catalunya, amb la situació que va patir el català en l’època franquista. Aquest home és tan impresentable que se’n fot del mort i de qui el vetlla, i ho fa amb el suport de tots els membres del deu partit, i en particular del president del govern, fet que s’ha d’interpretar no com una opinió aïllada del Sr. Wert, sinó com un criteri que comparteixen junt amb el president del govern espanyol Sr. Rajoy, tots els membres del seu govern. Afirmacions d’aquest estil, en qualsevol país democràtic del món accidental, haurien implicat el cessament immediat d’un ministre de cultura, que demostra una manca de cultura històrica i menyspreu absolut per tots aquells que per defensar la causa del català en època franquista, van anar a presó. Sincerament impresentable, inadmissible i del tot reprovable en una democràcia moderna.  A Espanya passa doncs tot el contrari, i coincidint (per una vegada) amb Duran Lleida, estic d’acord amb que “a Espanya per atacar al català et fan  ministre” en clara referència a la vinculació de Wert amb la FAES. També participo del punt de vista de Xavier Trias que ha demanat al president Rajoy que li pari els peus al "hooligan" de Wert

El diputat d'ERC Joan Tardà, criticant a Wert per la seva
ignorància i pels seus menyspreus a Catalunya i al català  
A banda de la gravetat del fets per ells mateixos, hi ha encara un factor negatiu afegit, atès que el Sr. Wert en seu parlamentaria va negar haver dit aquestes paraules, dient que no se l’havia interpretat bé. Afortunadament alguns mitjans de comunicació van poder recollir amb tota claredat les seves paraules, que no admeten tergiversació possible. És a dir, a més de menystenir Catalunya i els catalans, a sobre va i menteix en el Parlament espanyol, i aquí no passa res. Deuen ser les “virtuts” de la marca Espanya i de lo bé que el PP fa les coses.


Per això trobo del tot oportunes les paraules del president Mas al respecte:  “no estem disposats a admetre que els botxins de Catalunya ara es presentin com a  víctimes”.         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada