diumenge, 23 de juny de 2013

La Diada Nacional de Catalunya: 11 de setembre de 2013Una Cadena Humana travessarà Catalunya de Nord a Sud
 

Com es sabut el proper dimecres 11 de setembre els catalans que ho desitgin podran participar en una cadena humana que recorrerà Catalunya de Nord a Sud seguint la costa al llarg de 400 km. Aquest acte organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), es pretén que sigui festiu, multitudinari i reivindicatiu. Seria com una continuació de la gran manifestació de la Diada de l’any passat en la que més d’un milió i mig de persones vàrem sortir al carrer a Barcelona, per explicar-li al mon que els catalans volem esdevenir un nou Estat d’Europa.

L'anomenada Via Bàltica en la que s'ha
inspirat la cadena humana del dia 11
de setmebre
Un acte d’aquesta naturalesa no pot ser improvisat. Cal una organització que vagi indicant a les persones on s’hauran d’anar situant amb l’objectiu que cada metre de l’itinerari quedi cobert, i que les mans dels catalans enllacin la Catalunya Nord amb el País Valencia. Per assegurar que sigui així, els que vulguem participar en la cadena haurem d’inscriure’ns prèviament, i en funció de la nostra residència els organitzadors ens indicaran en quin tram del recorregut ens hem de situar. Per “reservar lloc” caldrà doncs que l’ACN obri el període d’inscripcions, fet que encara no s’ha produït, i del que informaré oportunament. De moment el que se sap és que el dia 11 de setembre a les 17 hores i 14 minuts de la tarda, tots els que vulguem assistir-hi haurem d’estar situats en el lloc que prèviament ens haurà estat assignat per l’organització. 
             
El 23 d'agost de 1989, estonis, letons i lituans van posar la
primera pedra de la seva llibertat nacional
Aquesta cadena humana es fa rememorant l’anomenada “Via Bàltica” que fou una cadena humana de 600 Km., de longitud, i que va significar una manifestació  pacífica extraordinària que es va dur a terme  el 23 d’agost de 1989 per tres països bàltics a la recerca de la seva llibertat: Letònia, Estònia i Lituània. La Via Catalana pretén doncs ser una crida al mon reclamant també la llibertat, i per tant la independència d’Espanya.

Aquesta  proposta ja ha generat  queixes  per part d’un líder polític del qual es pot esperar absolutament tot donada la seva  personalitat propera a la d’un baliga-balaga. Em refereixo al Sr., Pere Navarro líder del PSC a qui li ha faltat temps per dir que la Diada hauria de ser una festa per tots els catalans, de dretes, d’esquerres, nacionalistes, federalistes, etc. Segons el Sr. Navarro, la cadena humana “protagonitzarà” la Diada, i això segons ell és“privatitzar”? la commemoració. De fet el Sr., Navarro té un greu problema precisament de protagonismes, de manera que quan ell no és el protagonista de la notícia o del que sigui, ràpidament cerca la manera de tenir protagonisme. Un protagonisme que no és fruit del valor intel·lectual que les seves propostes aporten, sinó de les bajanades que es capaç de dir.

El recorregut de la Via Catalana
Seria bo pel PSC i per Catalunya que algú  li expliqui a aquest Sr., què significa pels catalans sortir d’Espanya. La independència està en el nostre ADN i forma part de la nostra essència. Respecto absolutament a les persones que no ho veuen així i tenen un altre concepció de Catalunya  i d’Espanya i que defensen opcions diferents a les de la independència. El que passa és que la convivència entre tots seria més fàcil si tots aquells que pensen com el Sr. Pere Navarro, o la Sra. Sánchez Camacho, o els Srs., de Ciutadans, respectessin també altres alternatives diferents a les seves i entre elles la independència. Dona la sensació que els únics que tenen l’obligació de respectar les opcions dels altres, siguem els independentistes, aquells que amb la cara al descobert, i amb el cor a la ma diem obertament que volem marxar, que volem ser lliures, que volem que Espanya sigui dels espanyols i Catalunya dels catalans.

Cal que la cadena del dia 11 de setembre sigui sobre tot pacífica. Probablement hi hauran desqualificacions, ens voldran fer por, segurament alguns ens posaran alguna mena d’obstacles per impedir-nos arribar als nostres destins, però per sobre de tot, ha de ser una diada pacífica, plena de civisme, i amb l’esperança i la il·lusió d’una vida millor. Visca Catalunya!  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada