dimarts, 18 de juny del 2013

El Pacte Nacional pel Dret a Decidir



Finalment, després de marejar la perdiu, el PSC ha decidit que no hi participa



De vergonyosa cal titllar l’actitud de boicot del PSC al Dret a Decidir. I d’inconseqüent l’excusa que el Sr Maurici Lucena, ex becari de Montilla, ha donat. Diuen que no hi volen participar per que  ho veuen “poc neutral”.

Però com poden reclamar neutralitat, quan ells no la mantenen?  O és que el demanar el NO a la independència és ser neutral? El Sr. Pere Navarro ha dit per activa i per passiva que ell estava en contra de la independència, per tant en cap moment ha estat neutral. Com pot tenir ara la barra de demanar una neutralitat que ell no practica?  Per altre banda en aquest mateix blog m’he fet ressò de que dues alcaldesses del PSC han començat a fer propaganda pel NO. Sent així les coses, perquè reclamen una neutralitat que ells mateixos són els primers a no practicar?

L'exbecari del Sr.  Montilla finalment ha explicat que el PSC
no estaria en el Pacte Nacional pel Dret a Decidir 
Jo puc entendre que hi hagi gent que estigui en contra de la sobirania de Catalunya; Puc entendre també que un partit d’obediència espanyola com el PSC es posicioni en contra de la independència de Catalunya. El que ja em resulta més complicat d’entendre és que un partit democràtic es posicioni contra el fet que els ciutadans puguin escollir lliurement el que volen ser. Hi ha alguna cosa més democràtica que el vot lliurement expressat a les urnes? 

Em sembla que el PSC està cavant la seva pròpia tomba com a partit polític. Estan més pendents de l’espai polític que els està prenent Ciutadans que no pas de mantenir una actitud coherent amb el país la inicial del qual, porten en les seves sigles. Per tal que Ciutadans no els prengui més vots unionistes estan competint amb ells, deixant de banda un aspecte que Ciutadans no té, que és la catalanitat. I això els costarà car, perquè els socialistes catalans que també n’hi ha, i també voten, segurament no han d’estar massa contents quan la cúpula dirigent del PSC adopta aquestes decisions que van en contra de qualsevol declaració de catalanisme polític, tal com no fa pas masses anys el PSC ens havia volgut fer creure que professava. Fins i tot el president Montilla s’havia declarat “catalanista”.

Una nova decepció en un partit que porta ja anys havent perdut el Nord, però que des que el Sr. Pere Navarro ha arribat a la secretaria general no deixa d’anar pel camí del pedregar, amb idees de bomber piròman, amb contradiccions constants, i sense mantenir un rumb que el porti enlloc, més enllà del desastre electoral. I penso sincerament que Catalunya necessita un partit socialista  fort capaç d’il·lusionar als catalans amb propostes coherents i que serveixi de contrapès a un centre dreta que necessita d’algú que el situï sovint de peus a terra.

PSC i PPC junts en la seva campanya pel NO al Dret a
Decidir. "Dios los cría i ellos se juntan..."
Després de tantes anades i vingudes, després de tants canvis de posicionament, després de fer el ridícul una vegada i un altre, em temo que hi deu haver militants socialistes disposats a donar un cop de timó dins del partit. No es pot continuar ni un dia més amb aquestes marejades de perdiu, instal·lats en la contradicció permanent, i sent la riota del mon polític. Haurem de seguir quines són les reaccions de la militància del PSC més catalanista. Estic segur que n’hi hauran.

És curiós veure com per mancances en el lideratge un partit que a Catalunya ho havia sigut “pràcticament tot”, mica en mica, des de la sortida de Pasqual Maragall ha anat perdent el seu arrelament social. És evident que ho han fet malament. Només un canvi radical els pot tornar a aquell lloc de privilegi que havien tingut en la política catalana.

El més trist de tot, és que tot plegat no ajuda gens a una Catalunya que per aconseguir la seva llibertat necessita de la unió de totes aquelles forces polítiques que estimin profundament Catalunya.  Així doncs, en la sessió que es celebrarà dimarts vinent en el Parlament de Catalunya i on es constituirà el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, els socialistes catalans no hi seran...

  
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada