dissabte, 22 de juny del 2013

Alguns es treuen la careta: són la quinta columna dels interessos espanyols a Catalunya



Comença a ser hora de saber qui està a favor del Pacte Nacional pel Dret a Decidir


Com és sabut, dies enrere el PSC va anunciar públicament que declinava assistir a la reunió pel Pacte Nacional pel Dret a Decidir que es celebrarà el proper dimecres dia 26 de juny. Aquesta decisió implicava que fora del pacte es començava a articular un front antidemocràtic constituït pel propi PSC, a més del PPC i Ciutadans que amb molt bon criteri mai han estat convidats a participar en aquest pacte. 

El Sr. Gay de Montellà més pendent dels interessos d'alguns
empresaris "catalans" que dels interessos de Catalunya
(la pela és la pela)
En una entrada recent en aquest blog, ja vaig explicar que al meu entendre, no hi ha res més democràtic que escoltar la veu dels ciutadans, per tant no tornaré a insistir avui en aquest raonament. És prou evident per ell mateix. El cert és que mica en mica algunes organitzacions es van traient la careta i comencen a ensenyar obertament les seves cartes. És el cas d’una organització patronal en teoria molt “arrelada” a Catalunya, que ha manifestat públicament a través del seu president el Sr. Joaquim Gay de Montellà que declinen la invitació per assistir a la reunió convocada pel president Mas. Les raons adduïdes són risibles. El Sr Gay de Montellà s’excusa dient que es tracta d’una reunió massa “política”

Hi ha persones que sembla que no s’adonin de les seves limitacions o pel contrari potser és que ens prenen per estúpids:  o el Sr. Gay de Montellà és un hipòcrita o ens pren pel “pito del sereno”, per que ja em diran si en tots els posicionaments que Foment del Treball ha fet en aquests últims temps, aquests posicionaments eren polítics o no ho eren. Per posar un exemple, caldria recordar aquí que el Sr. Gay de Montellà s’ha posicionat en contra del procés sobiranista en més d’una ocasió, sota l’argument que no volien “una societat catalana fraccionada” . Aquest posicionament no era polític i el del dret a decidir si ho és? I la societat catalana no està ja fraccionada entre aquells que volen exercir la democràcia i aquells que ho volen impedir? O tal vegada pel Sr. Gay de Montellà els que volem exercir la democràcia fent sentir la nostra veu sobre el nostre futur per ell no compten?

Defensar interessos corporatius és del tot lícit, excepte quan
aquests interessos coli·lisionen amb interessos generals
No soc partidari de boicots ni accions d’aquest estil, però el Sr. Gay de Montellà, i els que li donen suport dins de Foment del Treball  han de saber que el mercat espanyol està constituït per dos “mercats secundaris”; l’espanyol pròpiament dit i el català. Ells decidiran, arribat el moment, a quin renuncien. Molts empresaris catalans ho han entès des de fa temps, i per això estan intentant substituir les seves vendes al mercat espanyol per vendes en nous mercats internacionals que els seus comercials estan obrint.

En qualsevol cas, l’exemple de PSC i Foment del Treball ha tingut seguidors: la Federació de Cases Regionals  s’ha afegit al corrent unionista i han declinat també assistir a la reunió de dimarts vinent segons ha explicat el seu president  el Sr. Julio Rios. Aquesta decisió de les cases regionals de fet no em sembla gens estranya atès que en vàries ocasions s’han mostrat contraris al nacionalisme català. Succeeix però, que en aquesta ocasió van més enllà perquè el Sr. Rios a banda de mostrar-se contrari a la possibilitat que Catalunya s’alliberi d’Espanya, ens nega també el dret a decidir. Com a fidels representants a Catalunya de la metròpoli espanyola, les cases regionals fan mostra també de democràcia: diuen NO a sentir la veu del poble; en tenen prou sentint les veus que provenen de Madrid.  (“Manolo Escobar, Espanya cañí...”)
        

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada