dimecres, 1 d’octubre del 2014

Més raons per sortir d’Espanya


El TC es converteix en un tribunal inquisidor contra Catalunya


Montoro afegeix més llenya al foc amb uns pressupostos insultants per als catalans



Ahir comentava les reaccions de Catalunya a l’actuació del TC admetent a tràmit els recursos d’inconstitucionalitat interposats pel govern espanyol contra la Llei de Consultes catalana i contra el Decret de convocatòria de la consulta del 9N. En base a la suspensió preventiva que comporta aquesta admissió a tràmit, ara els partits espanyolistes pretenen paralitzar qualsevol acció tendent a ser relacionada amb la consulta. Aquest mateix matí el Parlament català ha viscut una situació en la que Ciutadans i PP han intentat evitar que es voti la constitució de la Comissió de Control de la consulta del 9N emparant-se amb la suspensió provisional de la Llei de Consultes que és la que preveu la constitució d’aquest òrgan i acusant al Parlament de “desobediència” al TC.

El president del TC va ser militant del PP 
A  partir d’avui viurem tot un seguit de denúncies de tots aquests “demòcrates” espanyols, cada vegada que el govern faci el més mínim moviment per defensar la consulta en la que un 80% dels catalans hi estem compromesos. Ahir mateix, fins i tot laimpresentable Alícia Sánchez Camacho coaccionava amb amenaces als catalans que ens vàrem  concentrar davant dels ajuntaments demanant que volem votar.

Però els greuges contra Catalunya, ni comencen ni acaben ahir. Són una mena de “suma y sigue” de manera que cada dia es produeixen a Espanya decisions que van clarament en contra dels interessos catalans. Ahir va ser el torn, una vegada més, del Ministre Montoro clar exemple de les conseqüències d’arribar al poder sense cap mena de  preparació, i sobretot posseït d’una prepotència arrogant.

Deia que ahir el ministre Montoro va sentir una íntima i profunda satisfacció quan va presentar uns pressupostos generals de l’Estat pel 2015 que són una autèntica burla i un menyspreu absolut cap a Catalunya. Aquella coneguda frase de “al enemigo ni agua”, Montoro l’ha convertit en “a Catalunya ni agua” atès que els pressupostos recullen una inversió pírrica per les necessitats de Catalunya.

Catalunya aporta el 19% del PIB espanyol i en aquests pressupostos rep només el 9,5% del total de les inversions. Un insult a la intel·ligència i a l’esforç dels catalans que dia a dia estem al peu del canó en contraposició al que succeeix a Andalusia, Extremadura o Castilla-León que són els que s’enduen la part més significativa d’aquest pressupost 2015. Fa més de 15 anys que les inversions catalanes no tenien un pes tant baix en el conjunt de les inversions espanyoles. 

Per entendre millor el greuge o com diu el conseller Vila el càstig que Montoro infligeix a Catalunya, cal parar atenció a la inversió per càpita que l’Estat preveu en els seus pressupostos per a 2015.  Només donaré 4 dades per no ser excessivament pesat amb les xifres:

Mentre que al 2015 a Catalunya l’Estat té previst invertir 145€ per habitant, a Castilla-León invertirà 699€ per habitant, a Extremadura seran 336€ per habitant, i a Andalusia 233€ per habitant. A Espanya la inversió mitjana per habitant és de 242€ molt per sobre de la inversió per habitant a Catalunya. Una autèntica vergonya.

Aquestes xifres expliquen per elles soles el càstig que Espanya infligeix a Catalunya com a conseqüència de l’odi i enveges històrics que sobretot els del PP sempre han sentit en contra nostra. Però també es mostren enfurismats  addicionalment, com a conseqüència del procés independentista que els catalans hem endegat.


Per això i per moltes altres coses, ens convé sortir quan abans d’Espanya, si no ens volem convertir en la Catalunya en de la mediocritat, que en el fons és el que Espanya busca: Acabar amb el nostre idioma i convertir el nostre país en un país pobre i arruïnat.             

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada