diumenge, 12 d’octubre del 2014

L’espanyolisme fracassa de nou a Barcelona


No poden ni omplir la Plaça Catalunya


Menys presència d’unionistes que l’any passat


Fa pocs dies llegia unes manifestacions de Ramon Tamames que en el seu dia fou un prestigiós economista espanyol, en les que assegurava que “el procés sobiranista està perdent força”. No és el primer que en aquests últims temps ha fet valoracions d’aquest estil.  Pocs dies abans de l’11 de setembre algun diari digital anunciava el fracàs de la V, que va ser desmentit per la realitat dels esdeveniments.

Avui, l’espanyolisme unionista anticatalanista havia convocat, com l’any passat, una concentració a la Plaça Catalunya a la que segons alguns mitjans ha estat encara menys concorreguda que l’any passat. És simptomàtic constatar com un diari com el País ha subtitulat, en un article publicat en la versió per Catalunya “Societat Civil Catalana no aconsegueix omplir la plaça Catalunya”. Aquest fet posa clarament de manifest que qui està reculant a Catalunya en cap és el sobiranisme català, sinó que els que estan en retrocés són aquells que no volen veure el que és evident: un país que vol votar per decidir lliurement el seu futur. 

Aquest any, la convocatòria de la concentració l’ha fet Societat Civil Catalana (SCC), dirigida per Josep Ramon Bosch un català de Santpedor (Bages) que  segons diuen havia estat molt proper al conegut líder espanyol de la ultradreta Blas Piñar, i també hauria tingut relació amb la Falange o amb el grup ultra de simpatitzants de l’espanyol anomenat “brigades blanquiazules” a més de militar en el PP català. Aquest personatge és el mateix que va contraprogramar l’11 de setembre una concentració d’unionistes a Tarragona l’assistència a la qual també va ser un fracàs.

La concentració d’aquest matí ha comptat amb el suport del Partit Popular català, de Ciutadans i com no d’Unión Progreso y Democràcia de la gran Rosa Díez. El que ells denominen “majoria silenciosa” catalana, s’està mostrant any rere any com una “minoria sorollosa” malgrat que posen autocars gratuïts per portar gent des de Catalunya i des d’Espanya. Com anècdota, ressenyar que Victòria Álvarez ex amant del filla gran de Jordi Pujol, ha assistit a la concentració acompanyant al líder de Plataforma per Catalunya. És evident que aquella dita castellana de “Dios los cria y ellos se juntan” té tota la vigència del món.
Es curiós constatar com els titulars d’alguns diaris denoten clarament el tendenciosos que arriben a ser. La Vanguardia parla de “decenas de miles de persones” posant en evidència que els mitjans del Grup Godó estan al servei de l’unionisme més ranci. Però no és només La Vanguardia qui enganya als seus lectors, altres mitjans han optat també per titulars semblants com és el cas del diari El País: “Miles de persones reivindican la Unidad de erspanña en Barcelona” . No cal dir que altre diaris d’abast espanyol com El Mundo, La Razón o l’ABC van en la mateixa línia.

No perdré el temps comentant els discursos dels uns i dels altres, utilitzant les frases habituals contra l’independentisme i la desqualificació dels líders polítics sobiranistes. Tanmateix si que vull comentar una frase pronunciada per Joaquim Coll vicepresident primer de SCC. Aquest “historiador” ha tingut la barra de dir que “en moments de crisi, els espanyols requereixen més que mai de la nostra solidaritat. Les pàtries no sobreviuen sense solidaritat i justícia social”. És a dir, aquest senyor propugna que l’espoli fiscal al que està sotmès Catalunya sigui encara més gran. La seva proposta el que en diu és que en lloc de robar-nos cada any 16.000 milions d’€ a causa de la dita “solidaritat”, Espanya ens en robi uns quants més.

Decididament, n’hi ha uns quants que cada dia s’empenyen a fer més independentistes…

Les fotos expliquen per elles mateixes el que ha estat realment la concentració:










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada