diumenge, 19 d’octubre del 2014

Unitat, Urnes, i Independència, l’exigència de l’ANC als polítics catalans


L’ANC exigeix Unitat als partits polítics catalans que defensen la sobirania de Catalunya, i els demana posar els interessos dels catalans per sobre dels interessos dels seus partits


L’ANC es bolcarà en la consulta del 9N però reclama eleccions plebiscitàries abans de 3 mesos. Ho considera una primera volta electoral d’un procés que s’ha de tancar amb la independència de Catalunya 



Més de 100.000 persones s’han concentrat aquest matí a la Plaça Catalunya de Barcelona per reclamar als partits polítics que defensen la sobirania, unitat davant del procés sobiranista, després d’una setmana en la que s’han evidenciat els interessos partidistes dels uns i del altres, i la falta de sintonia en establir el full de ruta que ha de portar a Catalunya a la seva independència. Carme Forcadell ha exigit als polítics que situïn els interessos de Catalunya per sobre del dels seus partits.

L’acte que ha comptat amb la intervenció de Muriel Casals i Carme Forcadell a més d’altres persones com el comissari del tricentenari  Miquel Calçada, ha servit per constatar la unió de la societat civil al voltant del dret dels catalans com a subjectes polítics de dret, a decidir lliurement el seu futur. Carme Forcadell ha explicat que aquesta unió de la societat civil s’ha mantingut tot i que la pregunta no agradava a la societat, però es va acceptar per que els partits polítics van dir que aquesta pregunta assegurava la unitat de les forces polítiques. Doncs bé, en justa compensació ara aquests partits tenen la obligació de mantenir aquesta unitat davant la societat civil.

L’ANC ha explicat que donarà el seu suport a la consulta del 9N i demana als catalans que hi participem massivament. Ho entenen com una primera volta d’un procés electoral que es demana es faci abans de 3 mesos, amb l’objectiu de poder iniciar converses amb l’Estat espanyol d’igual a igual, i també amb instàncies internacionals per que Catalunya sigui reconeguda  com a Estat independent.


El Cant del Segadors ha tancat un acte molt emotiu. Com sempre en aquests cassos prefereixo que les imatges expliquin molt millor que jo la realitat. 


















          


I nosaltres també hi erem:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada