dissabte, 4 d’octubre del 2014

Nou pas endavant cap a la Consulta



Els polítics catalans dels partits que donen suport a la consulta es mostren hermètics però convençuts de que el 9N votarem


800 alcaldes entreguen al president Mas,  mocions de suport a la consulta del 9N  



Després d’unes hores d’incertesa, finalment ahir vàrem saber que en mantenia la unitat entre les forces polítiques catalanes pro consulta.  I això que als inicis de al reunió circulaven rumors que deien que havien sorgit divergències greus sobretot entre Convergència i Esquerra Republicana, en la manera d’afrontar la resposta a la decisió del TC de suspendre la Llei catalana de consultes no referendàries i deixar també provisionalment sense efecte la convocatòria de la consulta.  

Els representants de ICV-EUiA, els de les CUP, els d’ERC, els de Convergència i el de Unió, amb el president Mas al capdavant es van reunir a les 11 del matí. Van fer un recés a dos quarts de tres, i a les sis de la tarda si van tornar a posar. Alguns mitjans de comunicació informaven que hi havia serioses dificultats per mantenir la unitat de resposta front les decisions del TC, tot i que el conseller Homs va fer un curta compareixença a l’hora de dinar per dir que la reunió continuaria a la tarda, i que anava tot bé. Aquest comunicat tan curt va donar peu a tota les interpretacions, a partir de les quals es va gener la hipòtesi de les dificultats per mantenir la unitat d’acció entre els partits favorables a la consulta.

Finalment a quarts de deu de la nit, van comparèixer tots els participants a la reunió per explicar que estaven d’acord entre ells, que hi hauria consulta el 9N i que treballaries conjuntament per fer-ho possible. La veritat és que veure a polítics de tan diferent manera d’entendre la vida posar-se d’acord. Evidenciava que, per una vegada, s’havia anteposat els interessos de Catalunya als interessos dels partits i de les persones que els representaven. Cal felicitar doncs a aquests partits i a aquests polítics, que representen a un estament de la societat molt transversal, fet que encara dona més força a l’acord i a la unanimitat que varen expressar.

En les seves declaracions van estar tots molt prudents, fent referència al fet que no podien explicar el contingut dels acords per que això donaria avantatge al govern espanyol que està actuant amb tota contundència contra els interessos de Catalunya. Van demanar comprensió per aquesta necessària prudència i discreció. I la veritat és que avui mateix hem tingut ocasió de veure les primeres conseqüències d’aquests acords. La primera s’ha viscut a Badalona, on representants d’aquests partits polítics s’ha afegit a la campanya de l’ANC del porta a porta fent una macro enquesta amb l’objectiu de demanar als badalonins la seva opinió sobre la Catalunya del futur que els agradaria que es pogués construir.

La segona ha estat certament brillant. Com a conseqüència de la suspensió per part del TC de la convocatòria de la consulta, es va haver de suspendre la propaganda institucional que la Generalitat havia endegat a tal fi. Doncs bé, avui ha aparegut a les televisions catalanes un anunci del Govern de la Generalitat, en el que molt hàbilment s’explica a la ciutadania que com a conseqüència d’aquesta disposició del TC s’havia hagut de suspendre la campanya institucional del 9N, ambla qual cosa, de fet, s’ha reprès indirectament la campanya institucional. Molt bé pel Govern i els partits que li donen suport per la consulta. Francament ho trobo genial

Però els motius de satisfacció no acaben aquí. A banda de tot això avui s’ha produït a Catalunya un fet extraordinari quan uns 800 alcaldes amb el de Barcelona al front, s’han presentat al Palau de la Generalitat per fer entrega al president Mas de les mocions aprovades en aquests ajuntaments, de suport a la convocatòria del 9N. És una imatge d’una gran força democràtica que de ben segur impactarà al món. Un total de 920 municipis de Catalunya, d’un total de 947, donen suport a la consulta del 9N. Un 96% dels municipis catalans estan a favor de que els catalans puguem decidir lliurement el nostre futur. Aquest 96% de municipis representa quasi el 90% de la població de Catalunya.

De cara  als líders internacionals ha de resultar sens dubte impactant veure com 2 milions de persones reclamen el dret a votar manifestant-se pacíficament per Barcelona; una majoria de 2/3 de la cambra catalana està a favor del dret a decidir dels catalans, i ara a més en 96% dels municipis, palesen clarament que els seus municipis també recolzen el dret a decidir.

Mai cap país del món, ha mostrat aquesta força democràtica de voler ser lliures. Aquesta força és imparable, i si persistim en voler aconseguir l’objectiu, l’aconseguirem. Ningú pot aturar aquesta força democràtica. 








         



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada