dilluns, 14 d’octubre del 2013

Quan es vol canviar la realitat a través de la mentida


El PP de Catalunya s’esforça a dir que la concentració a Plaça Catalunya el 12-O va ser un èxit 


Les 30.000 persones aproximadament que hi van assistir superaven en poc a les que hi van anar l’any anterior

Aspecte de la Pça. Catalunya el passat 12 d'octubre

Desemmascarant les mentides del PP


La realitat es tossuda, i les imatges valen més que mil paraules. La concentració del dia 12 d’octubre per més que el PP de Catalunya s’esforci a dir el contrari, va ser un fracàs. Les imatges mostren com els seguidors del PP i Ciutadans així com els d’algun grup d’extrema dreta, van aconseguir omplir la part central de la Plaça Catalunya. Les calçades i voreres laterals (costat Besos i costat Llobregat) així com les del costat mar, eren buides; només la vorera del cosat muntanya i la seva calçada estava plena, però ocupada no per persones sinó per una bandera immensa meitat catalana, meitat espanyola. Per tant i com a resum, l’assistència va ser una mica més elevada que la d’anys anteriors, però no gaire més enllà, i això considerant la trentena  d’autocars aparcats al llarg del Carrer Pau Claris, vinguts de diferents llocs de Catalunya, però també d’Espanya (Madrid, València i Saragossa).

La Plaça Catalunya el 12 d'octubre de l'any passat. Com
es pot veure havia plogut a Barcelona
Per tant aquest “èxit sense precedents” el que demostra és que  s’intenta canviar una realitat mitjançant la mentida. Es tracta de repetir moltes vegades una mentida per així mirar d’aconseguir que la gent s’ho cregui. De fet el PP ja ha practicat en moltes ocasions aquesta manera d’actuar, i normalment sempre en contra de Catalunya: fa ben pocs dies s’han esforçat a dir que els pressupostos de l’Estat pel 2013 no van contra Catalunya, o que la Llei Wert no va contra la immersió lingüística. Amb aquests dos recents exemples n’hi ha prou per entendre la tàctica del PP: mentir descaradament per aconseguir que algú es cregui les seves mentides, i sobre elles construir un  discurs polític que, no cal dir-ho, és del tot falç.

La conseqüència d’aquest fracàs rotund ha estat que la descarada Alícia Sánchez Camacho li ha demanat al president Mas que “rectifiqui i se n’adoni que la majoria és la Catalunya silenciosa” i que la major part dels catalans no volen la independència.   Com es pot  veure és l’aplicació de la tàctica que explicava més amunt. A la concentració hi van 30.000 persones aproximadament partidàries de la unió amb Espanya, i la Sra. Camacho interpreta que aquests 30.000 són una majoria de catalans que no volen la independència, quan tot just fa un mes van ser un milió sis cents mi catalans els que van reclamar la independència. Ignorància? Cinisme? Mala fe? De tot una mica, però sobre tot un menyspreu absolut a la veritat i a Catalunya. Actuar d'aquesta manera converteix la política en quelcom repugnant


La mateixa foto que la de dalt de tot però sencera: Només
 es va omplir la part central de la plaça. Si fa o no fa,
 com l'any passat
No cal dir que els líders del Ciutadans s’han expressat en la mateixa línia de la Sra. Camacho remarcant l’èxit de la convocatòria. El Sr. Cañas, que quan parla sistemàticament ofèn,  ha dit que la concentració convocada per la plataforma “Som Catalunya. Somos España” ha estat un èxit de participació tot i la limitada cobertura informativa. Aquestes manifestacions contrasten amb la sinceritat d’algun dels organitzadors i portaveu de la plataforma Sr. José Domingo que tot i no assumir com a fracàs la convocatòria si que ha explicat que "No estem contents, hem d'incorporar a tota aquella gent que se senti espanyola: federalistes, confederalistes, centralistes i autonomistes"

En definitiva un 12-O si fa no fa, com el de l’any passat, però amb més soroll per part d’alguns protagonistes que han volgut transformar un rotund fracàs en un gran èxit: El món al revés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada