dissabte, 26 d’octubre del 2013

L’estratègia de Madrid per contrarestar l’independentisme passa per la col·laboració necessària de botiflers



Persones de la societat civil catalana van posicionant-se un darrera l'altre contra la independència, atiant el discurs de la por  


Des de fa alguns mesos diversos personatges de la societat civil catalana han anat manifestant públicament el seu rebuig al procés independentista. Alguns ho han dit obertament, altres  ho han manifestat més entre línies, altres escampen el discurs de la por, però entre tots ells hi ha un denominador comú: l’oposició frontal a la independència de Catalunya.  Es podria pensar que les diferents irrupcions d’aquests personatges són fruit de l’atzar, però aquells que no confiem en l’atzar preferim concloure que tot això respon a un pla molt ben tramat des de Madrid.





Fins i tot algun mitjà de comunicació ha publicat des de fa temps, els diferents elements que configuren aquesta estratègia, i entre ells la de contactar amb persones de certa rellevància de la societat civil catalana, per tal que es manifestin en contra del procés sobiranista

I això és el que va començar a fer el Sr. José Manuel Lara quan va anunciar que Si Catalunya s’independitzava traslladaria al seu del Grup Planeta a Madrid, Saragossa o Sevilla. Últimament ha matisat  una mica el seu discurs, però continua expressant el seu sentiment unionista.

Un altre personatge que sembla que va amenaçar amb un Pla B si Catalunya assolia la independència va ser el Sr. Josep Oliu, president del Banc de Sabadell. Aquest “Pla B” consistia en el trasllat a Madrid de la seu central del banc. Com en el cas del Sr. Lara, poc temps després un alt directiu de la seva confiança va també intentar descafeïnar les declaracions d’Oliu.


Per la contundència amb que ho ha dit, sobten les declaracions del Sr. José Luís Bonet, president del Grup Freixenet. Aquest  directiu va assegurar que “Catalunya és part essencial d’Espanya i ho seguirà sent”. Això ho diu un home que a vist com Espanya boicotejava el consum de cava català, també el seu, i ha constatat que cap veu espanyola s’alçava per defensar els seus interessos. Quan actues així, quan et castiguen i encara demanes més càstig, demostres la poca dignitat que tens com a persona tot i que hagis guanyat molts diners i siguis molt important. El món està fet de miserables.

No puc deixar de banda al catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona, el Dr. Francesc Granell, un altre català indigne d’aquest qualificatiu. Aquest personatge ha manifestat recentment que  una Catalunya independent sortiria de la UE. Confio que els seus alumnes tingui criteri suficient com per saber discernir entre els coneixements tècnics del catedràtic, i les opinions barroeres i sense fonament  de l’unionista espanyol.

El president de la cambra de comerç d’Estats Units a Espanya també és dels que ha volgut contribuir al discurs de la por. El Sr. Jaume Malet ha dit que “hi ha una preocupació molt gran per part de la inversió estrangera pel que està passant a Catalunya” No cal dir que el Sr. Malet també és català.

Un altre catedràtic, el Dr. Gabriel Tortella, professor emèrit de la universitat de Alcalà, també hi ha dit la seva.  Ni més ni menys, aquest august personatge ha arribat a dir que el “nacionalisme (català) ha adoctrinat a la gent (catalans) per mantenir-se en el poder”. Un altre català il·lustre.

Podriem parlar també dels dirigents de La Caixa, que en un to una mica més suau, es dediquen a demanar diàleg dintre dels marges de la llei afegeixen, entre els governs català i espanyol. La llista podria seguir amb uns quants noms més, i també es podrà allargar properament amb els noms que aniran sorgint  les properes setmanes i mesos. Els botiflers en un país democràtic també tenen dret a expressar-se. I això sense considerar els polítics que ja fa temps que segueixen la mateixa tendència.

Tinc presa...!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada