dissabte, 12 d’octubre del 2013

El ministre Wert culmina el seu intent de genocidi contra el català



En el súmmum del cinisme, Wert diu que la LOMCE és la única Llei estatal que reconeix la immersió lingüística a Catalunya.



El que la Llei consolida és el castellà com a  llengua vehicular a tota Espanya també a Catalunya



Aquesta setmana passada el Congrés del Diputats espanyol, ha donat llum verda a la “Lei Orgánica para la Mejora de la Cualidad Educativa” amb els únics vots del PP. Així doncs, el ministre Wert tira endavant una Llei amb l’únic suport de la majoria absoluta del PP, fet que demostra la solitud del ministre imposant una Llei que, sense valorar-ne les conseqüències en l’ensenyament, pretén acabar amb la immersió lingüística a Catalunya i culminar així el procés iniciat pel PP per eliminar el català del mapa lingüístic espanyol, convertint la nostra llengua en quelcom residual i per tant prescindible. És doncs la imposició, al més pur estil colonial, de la cultura i la llengua pròpies de la “madre pàtria”.

La solitud del ministre Wert queda ben patent
en aquesta imatge. Adormit mentre els
diputats li anaven explicant quan
dolenta és la seva LLei 
Ara queda el tràmit del Senat, on llevat de lleus modificacions que en res alteraran els contingut de la Llei, la LOMCE serà aprovada i per tant a punt per ser posada en pràctica arreu de l’Estat espanyol. A Catalunya la consellera Rigau s’ha afanyat a dir que el curs que ve, les escoles catalanes es regiran per la Llei catalana, atès els bons resultats que la seva aplicació està donant, deixant entreveure doncs que Catalunya no aplicarà la Llei Wert, no acatant el seu contingut. Veurem quines conseqüències pot tenir tot plegat i com  es pot dur a terme. En aquest sentit acabem de viure els fets de Ses Illes, on els ensenyants de les Balears han marcat el camí de com oposar-se al compliment d’una Llei legal però il·legítima, la que el president balear Bauzà ha intentat imposar basant-se, com el ministre Wert, en la seva majoria absoluta però no en el que la majoria del sistema educatiu balear  vol.

A nivell espanyol, sembla que la Llei Wert tampoc compta amb un vist i plau generalitzat, ans al contrari, doncs tots el partits de l’oposició en el Congrés dels Diputats s’han compromès a derogar la Llei, tant bon punt com el PP perdi la seva majoria absoluta. Fet que denota que no som únicament els catalans que ens hi oposem per raons lingüístiques, sinó que gairebé tota la Espanya de parla castellana també hi està en contra fet que demostraria que a banda d’atacar al català, la Llei tampoc aporta res de positiu a l’ensenyament dels alumnes espanyols.

Els partits de l'oposició s'han compromés a derogar la Llei
Wert, tan bon punt com el PP perdi la majoria absoluta
De fet, l’aprovació d’aquesta Llei, és la guinda d’un pastís elaborat per la FAES (Fundació impulsora d’idees del PP), amb l’objectiu d’acabar amb la llengua catalana, que ells consideren (i amb raó) la columna vertebral i l’essència de la catalanitat. En aquest sentit, i tal com ja denunciava en un post anterior, l’estratègia per aconseguir aquest objectiu l’han dissenyat força bé: primer al País Valencià creant un ambient d’odi contra tot el que podia referir-se a Catalunya i la seva llengua, on fins i tot han arribat al ridícul de voler diferenciar-la del català. Acte seguit ha estat l’Aragó qui en un altre intent vergonyant de manipulació política, a la llengua de La Franja l’han batejat com a LAPAO per diferenciar-la també del català. Després ha estat Bauzà a Ses Illes qui ha intentat també eliminar el català de les escoles i ara finalment arriba el minsitre Wert per culminar el procés contra el català, intentant acabar amb la immersió lingüística a les escoles catalanes. Tota una estratègia perfectament dissenyada i executada amb precisió.

El que els senyors de la FAES ignoren és que al poble català, si hi ha una cosa que no se li pot tocar és la seva llengua. Aquí si que no se’n sortiran. No ens deixarem arrabassar la nostra llengua mil·lenària; no deixarem que els espanyols culminin el genocidi cultural que van cometre a Amèrica del Sud, en el nostre cas intentant acabar amb el català. Per ells som una colònia com ho era Perú o Cuba o qualsevol altre nació sud americana. Allà els robaven l’or, i aquí han intentat robar el nostre or més estimat: el català.

Tal com va dir el Diputat Tardà al Congrés dels Diputats, si Franco no va acabar amb el català, els del PP tampoc ho aconseguiran.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada