diumenge, 28 de juliol del 2013

Finalment el President Mas ha enviat la carta


Comença la partida...!


Ahir divendres, el President Mas va enviar la carta al President Rajoy, en la que li demana que els catalans puguem exercir el dret a decidir. Aquest fet pot arribar a tenir una gran transcendència tot i que el govern espanyol en faci cas omís. Tal com aconsella la Comissió Assessora per la Transició Nacional, ens cal guanyar legitimitat en aquest procés que Catalunya està endegant. És evident que per la diplomàcia internacional el fet que Catalunya hagi manifestat insistentment que vol fer una consulta legal i democràtica al poble de Catalunya, i que l’Estat espanyol si hagi negat repetidament, fins i tot utilitzant el menyspreu a les pretensions catalanes, no pot passar desapercebut. I no passar desapercebut vol dir que alguns països, quan més millor vegin amb simpatia la reivindicació catalana. Hem d’aparèixer davant del mon com una nació oprimida, mal tractada pels espanyols i explotada econòmicament fins a límits intolerables, amb la seva identitat cultural, històrica i lingüística en perill per les lleis espanyoles dissenyades per anar contra Catalunya. Si aconseguim això, i al final hem d’utilitzar una via legítima però no legal (DUI) el mon ho entendrà, i podrem ser reconeguts per una majoria de països com una nació lliure.

El President Mas ha fet arribar a Madrid una carta en la que
demana que en un exercici de democràcia, el govern
espanyol autoritzi fer una consulta al poble
català pel Dret a Decidir 
Jo coincideixo amb la Sra. Forcadell presidenta de l’ANC, quan diu que demanar autorització a Madrid per fer la consulta no ens servirà de res. Té raó quan diu això, per que Madrid mai autoritzarà la consulta. En canvi, actuant tal com Catalunya ho està fent, si que ens servirà, atès que ens permetrà guanyar legitimitat internacional, atès que la legalitat mai en la permetran.

De fet, només cal veure els posats que posen els dirigents espanyols quan parlen de Catalunya, i el menyspreu que mostren fins i tot en els seus comentaris públics, com si fóssim un poble al que no cal ni tenir en compte. Aquesta supèrbia amb la que ens tracten, aquesta superioritat mal entesa, aquest disposar de les nostres vides pel seu servei, aquesta poca visió de futur, tot això i més coses són les que els acabaran fent perdre la penúltima colònia que els queda a banda de Les Canàries. 

Per una vegada sembla que al Parlament hi ha hagut una certa unanimitat en la valoració de la carta que Mas ha fet arribar a Rajoy. No cal dir que CiU si ha mostrat del totd’acord a l’igual que ERC. La resposta del PSC en boca del diputat Xavier Sabaté, tot i que amb matisos (només faltaria!) també fa una lectura positiva, a l’igual que ICV que insta a Rajoy a donar una resposta a Mas. Els de les CUP, pel moment guarden silenci, o si més no la seva opinió pel moment ha transcendit, però queda clar que per primera vegada després de molt de temps, hi ha una unanimitat important a l’hora de valora la carta del President Mas. Com és lògic hi ha un parell de partits: PPC i C’s, que hi deuen estar en contra, però això no és cap novetat.
De moment la resposta del govern és la que calia
 esperarde gent tant superba: el menyspreu

Des de Madrid, només arriba menyspreu per part de la vicepresidenta del govern, la Sra. Soraya Saenz de Santamaria, mentre els mitjans de comunicació digitals d’abast espanyo l, pràcticament ni parlen de la carta. Ni El País ni El Mundo en fan cap esment; només La Razón, en fa una petita ressenya òbviament enfocada no com una petició democràtica de Mas, sinó com un desafiament al govern espanyol.

Tanmateix la partida acaba de començar. No es pot negar que tots els atots estan en les mans dels espanyols i aquest fet juga en contra dels interessos de Catalunya, però com diuen els jugadors experimentats la victòria no es pot assegurar fins al final de la partida. Confiem en la victòria de Catalunya                                     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada