dimecres, 10 de juliol del 2013

Cristobal Montoro és un impresentable


Qui finança els serveis públics a Catalunya som els catalans amb els nostres impostos



Ahir al Senat es va produir una  de les habituals intervencions del ministre Montoro, un dels fatxendes més significat de l’actual govern espanyol. Aquest personatge té la “virtut” d’aprofitar-se  de tot el que pot, per fer creure que el seu govern però sobre tot ell són els grans artífexs de tot el que passa en positiu en el país. En aquesta intervenció d’ahir el Sr. Montoro va dir que el govern espanyol és qui està finançant els serveis públics que la Generalitat dona als ciutadans de Catalunya. En concret la frase de Montoro va ser: “...si la Generalidad financia los servicios públicos de los catalanes és gracias al Gobierno de España...” I a partir d’aquí va insinuar al diputat que l’havia interpel·lat al respecte que no entenia res.

És fa difícil entendre com el ministre Montoro, és capaç de
dir les barbaritats més inconcebibles, sense immutar-se 

Sembla evident que qui no entén res és el ministre Montoro: Els serveis públics es financen via impostos; per tant els serveis públics de Catalunya els financen els catalans gràcies a la pressió fiscal que suporten. Aquesta pressió fiscal és la més alta d’Espanya.

Però a banda d’això hi ha una altre fet a considerar: Tots hem sentit parlar del dèficit fiscal, que resumidament ve a ser la diferència entre el que els catalans paguem als fisc (IRPF, IVA, Impost de societats, etc.) i el que l’Estat aporta a Catalunya per pagar aquests serveis públics dels que presumeix el Sr. Montoro, les inversions, els sous dels funcionaris que l’Estat té a Catalunya, etc. Aquesta diferència, que es pot calcular de diferents maneres, està al voltant  del 8,5% del PIB català i això d’una manera pràcticament constant al llarg dels anys, i significa en valor absolut uns 16.000 milions d’€ anuals.

Sent així les coses, el Sr. Montoro hauria de sentir una certa vergonya quan fa les afirmacions que fa, atès que d’una banda els serveis públics dels catalans els paguem els catalans, però a més i gràcies a aquest dèficit fiscal, els catalans estem finançant els serveis públics d’alguns espanyols.

Tal com li ha recordat el president Mas al Sr. Montoro, som doncs els catalans els que amb els nostres impostos estem finançant els serveis públics que l’Estat dona en altres indrets d’Espanya. Aquesta és la realitat, que el Sr. Montoro no pot ignorar, i que li hauria de fer pujar els colors a la cara quan fa aquesta mena d’afirmacions.  

El President d'Extremadura, és un altre dels impresentables
de la política espanyola. Com Montoro, és del PP
Una qüestió diferent és que l’Estat ajudi a Catalunya, aportant tresoreria quan la Generalitat no té disponibilitat econòmica per fer front a les seves obligacions de pagament. El que passa és que d’una banda la Generalitat no té accés al crèdit, atès que la qualificació del seu risc per part dels mercats internacionals està a nivell dels “bons deixalla”,   però a més dona la petita “casualitat” que l’Estat espanyol, a banda del dèficit fiscal ja explicat, deu a Catalunya més de 8.000 milions d’€ tal com va detallar fa poc el conseller Homs. Estem per tant davant d’un altre mentida del Sr. Montoro: ell diu que ens deixen diners, quan en realitat allò que ens deixa, és nostre, i a sobre ens cobra interessos per deixar-nos-ho.

La veritat és que estem davant d’un robatori en tota regla, que a sobre tenen el cinisme d’intentar disfressar-lo davant l’opinió pública com si ens fessin un favor. Un cinisme més gran no l’he vist mai.

Per resumir: els catalans financem el nostres serveis públics amb els nostres impostos, i com que som la comunitat d’Espanya amb la càrrega impositiva més elevada, amb l’escreix de recaptació, l’Estat espanyol finança serveis públics en altres comunitats autònomes, les quals sovint ens acusen d’insolidaris (Sr. Monago a Extremadura per posar un exemple)…cornuts i pagar el veure…es diu així, no?        

Adéu Espanya...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada