dilluns, 2 d’octubre del 2017

El resultat del Referèndum d’Autodeterminació: 2.020.144 vots SÍ, i 893 ferits



Més de 400 col·legis electorals arrasats per la policia nacional i la guàrdia civil, amb centenars de ferits, no varen poder ofegar les ànsies de votar del poble català


El dret al vot dels catalans va ser reprimit a cops de porra, obrint portes a cops de mall, i agredint a dones i persones grans. El “a por ellos” va ser el lema sota el que van actuar “las fuerzas y cuerpos de seguridad del Estado”



Malgrat que la policia espanyola portava dies a Catalunya perseguint urnes i impremtes, malgrat els escorcolls fets a moltes empreses i també a dependències de la Generalitat, malgrat l’ocupació del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Generalitat, malgrat tantes i tantes barrabassades, la pràctica totalitat dels col·legis electorals varen poder obrir a les 9 del matí tal com estava previst, proveïts d’urnes, paperetes i sobres.

La jornada electoral no es va desenvolupar amb normalitat atès que varen ser molts els condicionants que varen jugar en la seva contra. Els assalts de la policia nacional i la guàrdia civil per impedir el normal funcionament de la votació, requisant paperetes i urnes, el bloqueig dels sistemes informàtics, i sobretot la desmesurada violència emprada per policia i guàrdia civil, que varen causar quasi 900 ferits, varen impedir que la jornada es desenvolupés amb normalitat.

Els observadors internacionals presents no donaven crèdit al que estaven veient, i els periodistes acreditats no paraven d’enviar les imatges als seus mitjans, de manera que en pocs minuts l’espectable vergonyós de la policia massacrant al poble donava la volta al món. Per unes hores Espanya va ser la trista protagonista dels informatius televisius i altres mitjans de comunicació.

Mentre tot això passava a Catalunya, a Madrid la vicepresidenta del govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaria compareixia al mig dia davant dels mitjans per afirmar que l’objectiu de la policia “no eren les persones sinó el material electoral” tot i que les imatges mostraven clarament els cops de porra o els llançaments de pilotes de goma contra els ciutadans que volien votar.  

Hores més tard, va ser el líder espanyol Mariano Rajoy qui compareixia en una sessió sense preguntes, en la que sense cap consideració pels quasi nou-cents ferits causats per les forces policials va tenir la barra de dir “hem fet el que havíem de fer”. No va ser ell sol qui va perdre la noció de tot el dany causat. El ministre de Justícia espanyol Rafael Català es va afegir a la cadena de despropòsits defensant “la prudència de les forces de seguretat”. Aquest menyspreu a Catalunya, als catalans i a les víctimes innocents ha estat molt ben interpretat per diferents mitjans de comunicació:

The Guardian: l’Estat espanyol ha perdut
La Monde: La derrota de Rajoy
La CNN: La vergonya d’Europa
I la visió del president espanyol Mariano Rajoy: Somos el ejemplo del mundo

Després de tot el que va succeir, amb el pànic instal·lat a molts carrers de ciutats i pobles de Catalunya, amb gent atemorida sobretot persones d’edat avançada que ni tan sols varen gosar sortir de casa i tenint en compte que la policia va requisar un bon nombre d’urnes els resultats del referèndum han estat aquests:

Cens electoral: 5.343.358 persones
Participació (segons el nombre de DNI que es va constatar que havien votat): 3.032.424
Per tant: un 56,75% del cens va anar a votar.
Vots vàlids: 2.262.424 (entre els no vàlids hi ha els requisats per les forces policials)
D’aquests vots vàlids:
2.020.144 vots SÍ
176.566 vots No
65.715 vots nuls o en blanc

Després de fer-se públics aquests resultats, a última hora de la nit va comparèixer el govern en ple i el president de la Generalitat Carles Puigdemont va explicar que durant els propers dies portarien el resultat del Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya a la consideració del Parlament.


Mentre tant, forces polítiques i sindicals catalanes convocaven una vaga general, dita “vaga de país” per demà dia 3 d’octubre. El camí cap a la independència està arribant al seu tram final, precisament el més complicat i difícil. Més val que anem ben equipats amb tot el material necessari. Per la seva banda, veus significades de la política espanyola reclamen l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, que de fet ja s'està aplicant, i la policia espanyola continua als carrers.






































Videos



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada