dissabte, 14 de desembre del 2013

La conferència episcopal espanyola considera immoral la consulta



Els bisbes espanyols  demostren el seu respecte ? per la democràcia



Després de portar a Franco sota pali, només els falta reclamar que Rajoy encapçali una creuada contra els catalans.



La conferència episcopal espanyola està mostrant la seva cara més conservadora. De sempre ha actuat sota les directrius polítiques d’aquells que ostenten el poder, però des que Rouco Varela la presideix, les decisions i actuacions d ela conferència pel que fa a Catalunya es signifiquen per la fòbia permanent a Catalunya i les seves institucions. I tot això amb la “benedicció” dels bisbes catalans, que callen davant de totes aquestes actituds properes al totalitarisme de l’església espanyola. I és ben sabut que “qui calla atorga”

El Sr. Gil Tamayo portaveu de la conferència episcopal 
A finals de novembre, la conferència episcopal espanyola va anomenar  el capellà extremeny José Maria Gil Tamayo nou secretari general de la conferència episcopal espanyola, i portaveu de la mateixa. El Sr. Gil Tamayo és extremeny i sembla que de la mateixa corda que el popular Monago o el socialista Rodríguez Ibarra. Tot el que els uneix és un evident odi a Catalunya i a tot allò que els pugui semblar més o menys català.

El fet és que pocs dies després  del seu nomenament, el Sr. Gil Tamayo va concedir una entrevista en la que es va esplaiar a gust. Entre moltes altres galanteries va dir que rebutjava la celebració de la consulta per la independència a Catalunya, assegurant que “és inadmissible i immoral per que altera l’ordre jurídic, obeint a una voluntat local”

Sobta el silenci de l’església catalana davant d’aquestes manifestacions. En aquest sentit voldria recordar que durant el franquisme l’església oficialista a Catalunya va mantenir una submissió absoluta a les ordres procedents de Madrid. Només un reduït nombre de capellans catalans, jugant-se el seu futur a l’església van ser capaços de mantenir viva la llengua fent misses en català malgrat les queixes dels castellans residents a Catalunya. Ara en canvi, davant d’aquests atacs de l’església espanyola a Catalunya, sembla com si els capellans catalans hagin decidit acatar sense més tot allò que se’ls imposa, sense ni tan sols queixar-se. Dona la impressió que la postura del bisbe Novell de Solsona es acceptada i seguida per una part molt significativa de l’església catalana.

13 TV és una televisió en la que la conferència episcopal
és l'accionista majoritàri

Tornant a les manifestacions d’aquest “demòcrata de tota la vida” al més pur estil espanyol, he de fer referència al fet que consideri immoral la consulta a Catalunya. Això em sembla realment de traca i mocador, tenint en compte que la conferència episcopal espanyola és l’accionista majoritari de la cadena de televisió 13TV, ben coneguda pel seu anticatalanisme, però sobre tot per les mentides i calumnies que sovint diuen contra Catalunya i els catalans. No entenc que aquest capellà extremeny, trobi immoral i inadmissible una consulta d’autodeterminació a Catalunya, i en canvi trobi moral i admissible els insults, mentides i manipulacions constants de la seva televisió contra Catalunya. Hi ha gent en aquest món que per més capellà que siguin, la dignitat és una virtut que no Déu no els ha donat.

Que sàpiga el Sr. Gil Tamayo, que els catalans més enllà de les seves opinions i dels que pensen com ell, volem decidir el nostre futur, i que no hi ha cap llei en el món que pugui qualificar-se de moral, sinó permet que l’expressió dels ciutadans lliure i democràticament expressada,  segui respectada.  Encara que un capellà, o un milió de capellans opinin el contrari.
    


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada