dissabte, 9 de setembre del 2017

Escalfant motors per a la Diada


Els indicis indiquen, que com en anys anteriors, l’assistència serà massiva.


Cal agrair al govern espanyol, als partits polítics unionistes, al TC, a la fiscalia de l’Estat, als mitjans de la caverna mediàtica, a la guàrdia civil, als tertulians de les televisions estatals, i a “tutti quanti” que ens hagin ajudat a omplir de persones la Diada, i de vots pel SÍ les urnes del dia 1 d’octubre. A tots moltes gràcies !  




Com cada any des del 2010, Catalunya sortirà al carrer a explicar-li al món la seva decidida voluntat de voler esdevenir un nou Estat d’Europa. Aquest any, l’ANC i Òmnium, organitzadors de la Diada, han convocat als catalans al Passeig de Gràcia i al Carrer Aragó de Barcelona, formant una enorme creu en la confluència d’aquests dos carrers.

Serà el sisè any consecutiu d’una manifestació massiva reclamant el dret a decidir dels catalans. Després de la gran manifestació al Passeig de Gràcia del 2012, de la Via Catalana (cadena humana) del 2103, de la Gran V a la Avinguda Diagonal de Barcelona i a la Gran Via del 2014, de la Via Lliure a la Meridiana de l’any 2015, i de la concentració a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona del 2016, arriba la concentració d’aquest any 2017 que ja porta a prop de 400.000 persones inscrites, i ha implicat la contractació de 1.800 autocars. Ferrocarrils de la Generalitat ha anunciat que reforçarà la freqüència dels trens per tal de facilitar el desplaçament, que es preveu massiu, a la ciutat de Barcelona. Està previst que a les 17,14 hores quatre lones amb missatges recorreran la concentració, portant missatges relatius al referèndum de l’1 d’octubre, mentre que a la Plaça Catalunya es retrà un homenatge a les víctimes dels atemptats del 217 d’agost.

Val a dir que la manifestació d’aquest any, igual que les dels anys anteriors serà un èxit d’assistència atès que el govern espanyol no para ni un moment de fomentar amb les seves actuacions contra els drets dels catalans, que la gent hagi dit prou ! ja en tinc prou de tanta opressió, de tant menyspreu i de tanta injustícia !. També ha estat de molta ajuda l’últim Ple del Parlament on el filibusterisme parlamentari dels partits unionistes ha arribat a límits increïbles, i les reaccions dels mitjans de la caverna espanyola, i els insults de tota mena contra Catalunya i els catalans. No es pot deixar de banda tampoc la inestimable ajuda del TC, braç jurídic del govern espanyol, actuant contra la Generalitat i contra els polítics catalans que defensen el dret dels ciutadans a votar. Tot això ha estat molt útil per fomentar la participació a la Diada de demà passat i també per reforçar el SÍ al referèndum. Val a dir que els poders espanyols (legislatiu, judicial , executiu, mediàtic i militar) estan fent la millor campanya possible per que guanyi el SÍ.

La guàrdia civil desplegada als carrers de Manresa
També ha influït molt en la determinació de la gent per assistir a la Diada, l’espectacle que està oferint aquests dies a Catalunya la guàrdia civil, amb una presència fora del normal a Berga i Manresa o fent escorcolls a impremtes i editorials de mitjans locals a la recerca de les paperetes del referèndum que només han servit perquè la gent, festivament es rigui de la presència policial davant dels seus nassos. La gent ha perdut la por, i les amenaces i les coercions ja no serveixen. Els catalans ens hem envalentit davant la possibilitat d’assolir la nostra llibertat coma poble.      

No es pot deixar de banda l’actitud del president Puigdemont, valent i decidit, jugant-se molt pel seu país i la seva gent. Els catalans de bé, no el podem deixar sol. No seriem dignes de res si ho féssim. L’actitud de Carles Puigdemont mereix tots els respectes i tota la nostra consideració. Ha demanat que aquesta diada sigui una resposta a les agressions de l’Estat espanyol, i sigui una resposta a la catalana: cívica, pacífica, festiva, i participativa, per tant democràtica; “no ens ho deixem arrabassar aquesta manera de ser” ha dit Puigdemont tot demanant la presència dels catalans a la Diada. 


Ara cal esperar que el temps acompanyi, que els incívics no facin acte de presència, i que tot es desenvolupi dins la normalitat més absoluta. Personalment, aquests dies previs he vist una mobilització com no havia vist en Diades precedents. Les samarretes de l’ANC esgotades segons en quins llocs, cues de gent per adquirir-les i les inscripcions han arribat a les 400.000 persones una mica abans que en concentracions anteriors. Això vol dir que serem molts més atès que ja és una tradició que només s’inscriuen als trams de l’ANC un 25% dels que hi acaben finalment assistint. Veurem si finalment és així.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada