divendres, 4 de setembre del 2015

Revés a Foment del Treball: Empresaris i Cambres de Comerç donen suport al procés d’independència

Totes les Cambres de Comerç de Catalunya i 17 patronals catalanes s’adhereixen al “Manifest del Far”


Aquest fet és de suma importància pel seu significat i per l’èxit del procés



Mentre que per una banda la patronal Foment del Treball per boca del seu president, el Sr., Gay de Montellà, ha expressat els seus temors davant d’una Catalunya independent, i en una nota enviada als partits polítics alertava que el procés “genera tensió i màxima preocupació des de la perspectiva econòmica i empresarial. És òbvia la incertesa empresarial davant aquest debat polític, que posa en qüestió la pertinença a la Unió Europea i a la Zona Euro amb totes les conseqüències que això té per al sistema financer català, entre d’altres. Foment vindica el caràcter d’una convocatòria d’eleccions autonòmiques, que és exactament el que disposa el document de convocatòria formal, per constituir un nou Parlament de Catalunya i la formació del Govern de la Generalitat. Aquest nou Govern tindrà la responsabilitat de governar per a tots el ciutadans i, per tant, haurà de crear i mantenir les millors polítiques econòmiques, socials i culturals que garanteixin el progrés i benestar de tots els ciutadans.” Per l’altre, totes les Cambres de Comerç de Catalunya  altres 17 agrupacions patronals reunides ahir a l’auditori de La Pedrera, van decidir adherir-se al “Manifest del Far” signat al 2014 entre diverses agrupacions patronals catalanes, i en el que es dona un total recolzament al “dret a decidir” del poble de Catalunya. En aquest acte alguns dels assistents varen explicar que les seves empreses estaven perfectament preparades per adaptar-se als canvis que es puguin produir a Catalunya si els catalans així  ho volen.

Antoni Abad, president de la patronal CECOT (integrada a Foment del Treball) va dir que “als empresaris la democràcia no ens inquieta”, i va explicar, fent referència al posicionament de Foment, que la qüestió no havia estat debatuda dins de Foment, deixant entreveure que la nota distribuïda no havia estat consensuada, i per tant representava només la postura del president de l’entitat (Gay de Montellà) i de quatre borinots que sempre solen envoltar a qui ostenta la màxima autoritat, i entre ells sens dubte el president de Freixenet, el Sr Josep Lluís Bonet, ben conegut per la seva posició en contra de Catalunya i del procés d’independència.

La intervenció del Sr. Abad va deixar altres perles, com per exemple, i fent referència implícita al document de Foment, dient que “entre els empresaris genera tensió i màxima preocupació que a Espanya no es dialogui des de la transició”. Varen intervenir altres empresaris com per exemple Ramon Carbonell, president de FemCat que va dir que “els empresaris continuarien treballant per el país sigui quin sigui el resultat del 27S”, o el Sr. Domènec Espadalé vicepresident del Consell de Cambres, que va “demanar respecte i acceptació de la voluntat majoritària del poble català expressada el 27S.

El Sr. Antoni Abad president de CECOT 
Més enllà de les declaracions dels diferents actors d’aquesta trobada empresarial, el que considero de gran valor per al procés és el fet que aquest grup empresarial nombrós constituït per totes les cambres de comerç de Catalunya i per 17 associacions, 10 de les quals estan dins de Foment del Treball, desmunta el missatge que començava a arribar des de Madrid i que volia posar la por al cos dels catalans insinuant que els empresaris  del país estaven en contra del procés. Aquest acte d’ahir posa les coses  en el seu lloc, i demostra que els empresaris catalans, majoritàriament, estant a favor del que decideixi el poble de Catalunya, sigui quina sigui aquesta decisió. I aquest posicionament té un valor enorme a les alçades que estem del tan anhelat final del viatge a Ítaca.

I al Sr. Bonet, president de Freixenet, recomanar-li que quan parli amb els seus treballadors per explicar quines són les conseqüències de la independència, els expliqui també, quins són els seus interessos en tot plegat.                      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada