dilluns, 21 de setembre de 2015

Joc Brut del govern del PP. Contra el discurs de la por: fermesa!!!


Els poders fàctics espanyols i la caverna polític-mediàtica atiats pel govern del PP, practiquen sense cap mirament el joc brut, impropi d’una democràcia civilitzada.


Volen incidir en la vulnerabilitat de la gent gran, amenaçant amb pensions, “corralitos” i altres calamitats econòmiques i de tot tipus.Lluís Maria Linde, governador del Banc d'Espanya
amenaçant als catalans amb un "corralito" si ens
independitzem 
Aquests últims dies de la campanya electoral està mostrant els enormes dèficits democràtics del govern espanyol i els seus incondicionals anticatalanistes. Dia sí, dia també els atacs a Catalunya i a la possibilitat que els catalans assolim la plena sobirania sovintegen a diaris, ràdios i televisions espanyolistes fins a límits que avergonyeixen a aquells que tenen un mínim de sentit comú.

En la última entrada explicava que la Junta Electoral Central obligava a TV3 i Catalunya Ràdio a difondre diumenge dia 20 de 4 a 7 de la tarda un espai informatiu compensatori als partits que no varen participar en la Diada de l’11 de setembre i d’acord al contingut que aquests partits decidissin. Avui s’ha conegut que la quota de pantalla assolida per TV3 en aquesta franja horària no va superar el 2%. 
  
Aquest fet va ser el tret de sortida a un atac furibund basat en el joc brut. Fins i tot propi de persones sense escrúpols. En primer lloc les dues patronals bancaries, la de la banca espanyola (AEB) i la de les caixes (CECA), presidida aquesta última per un català botifler com Isidre Fainé també president de La Caixa, es varen veure obligades per les pressions del Banc d’Espanya i del govern del PP a fer un comunicat en el que tenien la barra de dir que es plantejarien deixar Catalunya si aquesta s’independitzava entre altres barbaritats, a banda d’amenaçar de deixar a la petita i mitjana empresa sense finançament.

Sobre aquesta amenaça ridícula, que insulta al sentit comú de la gent, però que va dirigida contra la gent gran, més vulnerable a segons quines amenaces, només cal dir que aquests bancs i caixes signants d’aquest manifest menteixen. I menteixen perquè Catalunya representa el 20% del PIB espanyol, i cap de les entitats signants pot renunciar al mercat català sinó vol patir greus problemes d’estabilitat que posin en risc fins i tot la seva pròpia viabilitat. Sobta però, que Isidre Fainé president de La Caixa, s’hagi oblidat tan aviat que La Caixa és el que és, gràcies a la confiança que els catalans hem depositat en aquesta institució, i que ara ens torni aquesta confiança amb una amenaça tant greu. Però qui s’ha cregut que és aquest botifler? De què va?

Greu error estratègic del president de La Caixa.
Les amenaces han continuat durant tot el cap de setmana, centrades en al gent gran. La campanya electoral del PP s’ha centrat en el discurs de la por, dient que les empreses catalanes no tindrien diners per finançar-se, que Catalunya sortiria de l’Euro, i que els avis deixarien de cobrar les seves pensions. Més miserable no es pot ser. D’una vegada per totes s’ha de dir que Espanya té l’obligació de pagar la pensió a tots aquells que han  cotitzat al sistema de protecció social espanyol. Si Espanya deixés de complir aquesta obligació, començant per la UE i seguint per tots els organismes internacionals, l’obligarien a fer front als seus compromisos. No fer-ho seria un greu delicte internacional amb conseqüències catastròfiques per Espanya.

Però el joc brut continua, i aquest matí ha estat el torn de Lluís Maria Linde, governador del Banc d’Espanya qui ha posat el seu gra de sorra aprofundint en el discurs de la por, i practicant un joc brut propi de males persones sense escrúpols. A banda de les amenaces conegudes sobre la sortida de la UE i de l’Euro, i de no poder accedir al crèdit internacional, aquest pobre home, ha dit que si Catalunya s’independitzava existia, en una Catalunya independent, un alt ris de “corralito” a l’estil argentí o grec. 

Aquesta aportació al discurs de la por del Sr. Linde ha estat recollit i incorporat al seu programa d’amenaces per polítics catalans unionistes que demostrant una absoluta manca d’ètica han fet seu això del “corralito” per intimidar als partidaris de la independència. I entre aquests polítics patètics, Miquel Iceta ha estat un dels que s’ha apuntat al discurs del PP per fer por al catalans. Quina vergonya veure al Sr. Iceta arrastrant-se d’aquesta manera... M’ha agradat molt la resposta immediata del president Mas a les paraules del Sr. Linde: “dir que a Catalunya hi ha risc de “corralito” si s’independitza és immoral, indecent i d’una immensa irresponsabilitat; això és intoxicar amb la única finalitat de fer por a la gent  

Josep Oliu, president del Banc de Sabadell, també ha signat
el manifest contra la independència de Catalunya 
També ha respost al Sr Linde, el catedràtic Guillem López Casasnovas, i conseller del propi Banc d’Espanya, que ha dit que el supervisor bancari espanyol no hauria d’entrar en el debat polític, i si ho fa hauria d’explicar també quins són els riscos que assumiria Espanya amb una Catalunya independent a l’hora de pagar el deute públic de l’Estat espanyol.

Com no podia ser d’altre manera, també els sindicats espanyols s’han afegit a les declaracions en contra de la independència de Catalunya. Tanmateix aquests ho han fet amb força més ètica que els empresaris, atès que el seu posicionament s’ha centrat exclusivament a rebutjar una possible independència de Catalunya, però sense amenaces, i sense discurs de la por. És un fet a valorar.


Queden 4 dies de campanya, i encara en sentirem de molt grosses. Preparem-nos per continuar sent víctimes del joc brut, però prenguem mesures per que tant atac no es faci mal.               

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada