divendres, 18 de setembre del 2015

El poder judicial espanyol es doblega davant les exigències del PP


El Tribunal Constitucional (TC) deixa de nou al congelador dues normes de la Generalitat recorregudes pel govern espanyol


La Fiscalia també actua en la querella contra el president Mas



Sembla que la vicepresidenta del Govern de la Generalitat
té decidit continuar construint estructures d'estat tot i
les prohibicions de Madrid 
Ni separació de poders ni res que se li assembli. En la democràcia espanyola, el poder Judicial està del tot sotmès als designis del govern espanyol, de tal manera que un dels valors en que es sustenta la democràcia com és la separació de de poders de l’Estat es difumina fins a límits intolerables en els que la Justícia es mou segons els interessos polítics  de l’executiu de Mariano Rajoy.


En un període de no més de 3 dies hem sabut que el TC havia admès a tràmit sengles recursos d’inconstitucionalitat interposat pel govern espanyol relatius a la Llei catalana que regulava la creació de l’Agència Tributària catalana, estructura  d’estat essencial per assegurar la sostenibilitat econòmica d’un país lliure. El gran motiu adduït per admetre a tràmit el recurs contra aquesta llei fa referència a la igualtat de tots els espanyols a l’hora d’accedir a la funció pública.

Un altre recurs del govern del PP admès a tràmit fa referència al conegut “impost de l’ADSL” creat per la Generalitat i que pagaven les companyies prestadores d’aquests serveis. Aquest impost estava destinat a finançar la producció audiovisual a Catalunya, i sembla que ha estat recorregut pel govern espanyol per que Catalunya, segons el PP, no tindria competències per posar aquesta mena d’impost. De fet aquesta actitud és la que ja va adoptar el govern Rajoy, amb l’anomenat “Euro per recepta” que també va ser recorregut al TC.

Tal com va manifestar la vicepresidenta del govern català Neus Munté, tot això està fet amb una clara voluntat del govern central de recuperar competències de les comunitats autònomes erosionant així la seva capacitat política i, a l’hora, ofegar tant com sigui possible les finances de la Generalitat.

Un altre òrgan judicial ha volgut també ensenyar les urpes al bell mig de la campanya electoral. Em refereixo a la Fiscalia Superior de Catalunya, que ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que citi a declarar a quatre testimonis nous arran de la causa penal que es segueix contra el president Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, per la votació del 9N de l’any passat.

El TC s'ha convertit en el "braç armat" del govern del PP
Seguint amb decisions relacionades amb al Justícia, cal esmentar a la Junta Electoral Central (JEC), composada per magistrats del Tribunal Suprem i catedràtics de Dret o de Ciències Polítiques o Sociologia, nomenats pel PP i pel PSOE, i un vocal a proposta d’altres grups minoritaris del Congrés dels Diputats. Nomes veient la composició ja es pot deduir el tarannà d’aquesta Junta davant de qualsevol circumstància que afecti a Catalunya.

En aquest sentit cal ressaltar la decisió que han pres d’obligar a TV3 i Catalunya Ràdio a retransmetre els actes que PSC, PP, Ciutadans, Catalunya Si Que Es Pot i Unió Democràtica decideixin per compensar-los de la retransmissió divendres passat dels actes de la Via Lliure a la Meridiana de Barcelona. Segur que molts catalans optarem diumenge vinent de 4 a 7 de la tarda, (que és quan s’ha de dur a terme aquesta decisió de la Junta Electoral) per tenir ràdios i televisions tancades mentre retransmetin aquests espais.


Però la JEC ha decidit continuar en campanya i a banda de la decisió ja esmentada, avui s’ha sabut que han enviat un requeriment al president Mas per tal que durant el que resta de campanya s’abstingui de fer declaracions institucionals. Això és com a conseqüència del discurs que el president de la Generalitat adreça cada any als ciutadans de Catalunya per la Diada de l’11 de setembre.  A això en castellà n’hi diuen “confundir el culo con las témporas…"             

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada