dissabte, 27 de setembre del 2014

Dia històric per Catalunya: Ja tenim convocatòria oficial per la consulta del 9 N


El govern espanyol anuncia que presentarà recursos d’inconstitucionalitat



Tot i així la Generalitat endega els procediments que han de permetre la celebració de la consulta  



Aquest matí, en un acte solemne al Palau de la Generalitat, el president Mas ha signat el Decret de convocatòria de la consulta del 9 N. Hi han assistit el govern en ple, així com la presidenta del Parlament i una representació de la majoria de partits partidaris de la consulta com Convergència, Unió, les CUP i ERC. Han estat absents per diferents motius el PSC i ICV. Ni hi estaven convidats ni el PPC ni Ciutadans.


L’acte ha estat ple d’emoció i ha significat el tret de sortida per permetre que els catalans puguem decidir lliurement el nostre futur el dia 9 de Novembre proper. Després de la signatura el president Mas ha fet un breu discurs, del que cal destacar  el missatge que ha enviat als espanyols dient que “ara el poble català vol parlar, ser escoltat  i vol votar” El president Mas ha recordat que aquesta Catalunya que vol votar està integrada també per molts ciutadans d’origen espanyol i de molts altres llocs. El president Mas també s’ha adreçat al món en general i als líders mundials, en anglès, explicant que “we wont democarcy and Peace”, justificant la seva decisió de convocar la consulta per que més dos terços del Parlament hi estan a favor.

No s’ha fet esperar massa la resposta del govern espanyol. Com que el president Rajoy és de viatge a la Xina, ha estat la seva becària i vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz  de Santamaría  la que ha comparegut, negant el dret del catalans a ser consultats, emparant-se en el dret dels espanyols i del que estableixen les lleis. En el seu parlament, en el que ha expressat el tracte just que el seu govern sempre ha dispensat a Catalunya, ha expressat la voluntat del govern espanyol d’impedir la “divisió entre els catalans” i a “protegir el dret dels catalans a ser espanyols”, “ningú està per sobre de la democràcia” ha reblat per afirmar tot seguit que “la consulta no se celebrarà”. És evident que tots els periodistes assistents a la compareixença estaven alliçonats sobre el que havien de preguntar, per que cap d’ells ha estat capaç de preguntar-li a al Sra. vicepresidenta si tota aquesta proclama sobre Catalunya estava basada en la recollida de vots contra l’Estatut català que va protagonitzar el PP, o amb els recurs d’inconstitucionalitat contra el mateix Estatut presentat pel propi PP, o amb els atacs a la llengua catalana o amb els atacs a la immersió lingüística a les escoles, o amb l’ofec econòmic al que el Sr. Montoro té  sotmesa a la Generalitat, entre molts altres greuges. Com es pot veure la defensa dels interessos dels catalans per part del govern espanyol ha brillat sempre per la seva absència, i utilitzar aquest argumentari per desmuntar el dret del catalans a decidir lliurement el seu futur és del tot indigne i propi de polítics sense ètica, i els periodistes que callen i per tant atorguen són tant indignes com els polítics del PP, i la seva professionalitat està a l’alçada del betum.

Sigui como sigui, el cert és que la vicepresidenta ha anunciat que el govern espanyol ha demanat al Consell d’Estat el preceptiu informe i que en la reunió extraordinària del consell de ministres de dilluns es procedirà a presentar els recursos d’inconstitucionalitat al Tribunal Constitucional contra la Llei de consultes no referendaries, i contra el decret de convocatòria de la consulta. Cal recordar en aquest sentit que una vegada el tribunal Constitucional hagi admès a tràmit els recursos dels govern espanyol, la suspensió de les qüestions recorregudes és automàtica. Aquesta suspensió comporta que no es pugui executar cap dels continguts del la Llei de consultes o del decret de convocatòria  de la consulta. 

Mentre tant a Catalunya, la vicepresidenta del govern català ha procedit a endegar tots el procediments per fer possible la consulta el proper dia 9 de novembre.   Segons els experts que estan opinant ara mateix sobre el decret de consulta sembla que el mateix incorpora algunes frases pensades amb molt rigor jurídic i que en principi haurien de posar difícil al Tribunal Constitucional l’impedir la votació el 9N. Veurem com es desenvolupa tot plegat.


Estem davant d’unes setmanes que poden ser decisives en la història moderna de Catalunya. Dono gràcies a la vida per permetre’m viure aquests moments; em sento un privilegiat. Tant de bo ens en sortim i puguem ser actors directes d’una nova Catalunya, més democràtica, més justa, on la corrupció sigui repudiada per la ciutadania, i on tots podem viure en pau i llibertat . Visca Catalunya independent!.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada