dilluns, 25 d’agost de 2014

Frau Merkel hi torna...


Una vegada més, la Sra. Merkel pren part a favor d’Espanya, en el contenciós català


Sota la premissa que no es vol posar en un afer intern espanyol, dona suport a les tesis de Mariano Rajoy. D'això se n'hi diu coherència...Aquest cap de setmana la Sra. Merkel ha visitat novament Espanya. Aquesta vegada ha anat a Galícia on ha mantingut una reunió de treball amb el president espanyol i des d’on ha donat suport a les tesis de Mariano Rajoy contràries a la celebració d’un referèndum a Catalunya sobre el dret a decidir dels catalans. Després d’un passeig pel camí de Sant Jaume en una trobada amb periodistes i responent a alguna pregunta que se li ha formulat sobre el procés català, la Sra. Merkel ha dit: El que puc dir és que tot el que Rajoy ha dit altres vegades i acaba de repetir per mi té molta lògica i em sembla que se li hauria de donar suport

Merkel i Rajoy fent evident con s'entenen, a través
del llenguatge dels signes, durant la seva
excursió pel camí de Sant Jaume 
El que Rajoy havia dit, i al que es referia Frau Merkel era: "no es celebrarà cap referèndum il·legal a l'estat espanyol, i no vull entrar en un debat jurídic, ja que tot és opinable, però més enllà de les lleis, és un disbarat" convocar un referèndum. És enormement negatiu per als ciutadans que viuen a Catalunya i per al conjunt dels espanyols perquè en lloc d'optar pel camí de la unió bancària, fiscal i un mercat únic, alguns pretenen anar pel camí de fora de la moneda única i això no s'explica a alguns ciutadans de Catalunya, i aquesta és una de les grans perversions d'aquest procés".

A mi em sembla que a Frau Merkel li hauríem d’explicar que Catalunya és una nació i que més enllà de la seva opinió, els catalans tenim el mateix dret a emancipar-nos d’Espanya esdevenint un Estat propi, com el que van tenir els ciutadans de la República Democràtica Alemanya de la que ella n’era una ciutadana més, de reunificar-se amb la República Federal Alemanya. Que els catalans, a més ho volem fer votant, imposant la força de la democràcia per sobre de qualsevol llei feta per emmordassar als ciutadans de Catalunya. A la Sra. Merkel se li ha d’explicar com Espanya ha tractat Catalunya al llarg de la història, i en especial en aquests darrers 15 anys, on hem estat espoliats econòmicament, on no se’ns volen reconèixer i respectar els nostres drets lingüístics, i on ens han deixat amb un Estatut escapçat per raons polítiques, després que el poble català l’hagués aprovat en referèndum.

És per això que proposo  fer-li arribar a la Frau Merkel el següent escrit:

Frau Merkel, en la seva recent visita a Espanya vostè ha manifestat que no es volia posar en afers interns espanyols, però que està d’acord amb els arguments del Sr. Rajoy sobre el procés català i la consulta del 9 de Novembre.

Sobre aquest particular dir-li, que el fet de donar suport a les tesis del Sr. Rajoy ja és entrar en matèries que no són de la seva incumbència, i en tot cas, per tenir una opinió formada, no estaria gens malament que abans d’opinar conegués els arguments de l’altre part. Si més no, llavors el seu punt de vista seria molt més valuós.

Entengui, respectada Sra., que una Llei mai podrà estar per sobre de la democràcia expressada lliure i pacíficament a les urnes

La saluda ben respectuosament


Qui vulgui enviar aquest escrit o algun de similar a Frau Merkel pot fer ho clicant aquí.       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada