diumenge, 1 de juny de 2014

Rajoy a Sitges: NO a la consulta


El president espanyol Mario Rajoy obra la porta a Sitges a una reforma de la Constitució, que una vegada més, si es porta a terme, serà un nou engany contra els catalans


Mariano Rajoy diu que si hi ha xoc de trens és per que algun dels trens va per la via equivocada: no hi ha via més equivocada que aquella que porta a la negació de la democràcia i a impedir que els catalans puguem decidir el nostre dret a decidir lliurement el nostre futurDivendres i dissabte s’han celebrat a Sitges les XXX jornades organitzades pel Cercle d’Economia que presideix Anton Costas.  Entre altres, hi han desfilat noms com el d’Artur Mas, Pérez Rubalcaba i Mariano Rajoy. S’esperava amb certa expectació la presència d’aquest últim, més que res per veure si donava algun titular sobre el procés sobiranista que està vivint Catalunya, i des d’aquest punt de vista, l’ha donat. S’han complert les expectatives. Altre cosa és que el que hagi dit sigui mínimament positiu pel futur de Catalunya.


El primer gran titular que el Sr. Rajoy ha deixat en la seva visita a és una frase, i tot sabem que les frases se les emporta el vent; és a dir el que ara explicaré entre en el món de la gracieta, però en cap cas té cap mena de transcendència pel procés: ni en positiu ni en negatiu. En concret el Sr. Rajoy va dir que “quan es produeix un xoc de trens és per que algun dels trens va per la via equivocada”. Un obvietat absoluta, que va ser tímidament aplaudida pels correligionaris de Rajoy presents a l’acte. Aquesta frase no aporta res, per que som molts els que pensem que el tren que ha errat la via és precisament el tren que condueix el president del govern espanyol. En els temps que corren, negar que un poble pugui decidir lliurement i democràtica el seu futur és anar per la via equivocada. Tot el mon occidental circula justament per l’altre vaa, i no per la via del president Rajoy. Per tant frase pels titulars, però que se li girà en contra degut a la seva  maldestre imaginació.

El segon titular d’aquesta visita de Rajoy a Sitges va venir com a conseqüència d’una petició que li va formular el president del Cercle d’Economia en el sentit de  que s’avingués a aportar alguna solució positiva a les reclamacions dels catalans. En aquest sentit Rajoy va dir que la Constitució es pot reformar però que abans cal consensuar el que es vol reformar i perquè es vol reformar, i que en tot cas per fer-ho  reclama parlar amb transparència i dins de la llei.

Sobre la reforma de la Constitució vull fer uns aclariments. El primer és que qualsevol pacte amb Espanya implicarà com cada vegada que hi hem pactat, que al final ens acabin enredant. El segon aclariment fa referència a la nul·la possibilitat que una reforma de la Constitució convingui a Catalunya: tots sabem que la cultura dels subsidi imperant a moltes comunitats espanyoles passen pel cafè per a tothom, i això implica sens que després d’una eventual reforma de la Constitució l’espoli fiscal continuï com fins ara, per que és la única manera que tenen els espanyols per finançar els desastres productius i de gestió d’algunes d’aquests comunitats.  Encara un tercer aclariment: la reforma de la Constitució és la tercera via; és a dir la via morta. Jo vull per al meu país una via d’ample internacional capaç de portar als catalans a un futur brillant.

El que per a mi és el verdader titular de la presència del president Rajoy a Sitges és el que fa referència a la consulta del 9 de Novembre. La celebració de la consulta és impensable, va dir. El Sr. Rajoy s’escuda amb els pronunciaments tant del Tribunal Constitucional  com del Congrés dels Diputats negant aquesta possibilitat. Arguments  polítics en contra d’una decisió democràtica, lliure i pacífica del poble català. Aquesta és l’Espanya del PP, però no ens confonguem, també és l’Espanya del PSOE. Tinc molt clar que en aquesta Espanya jo no mi vull quedar... 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada