diumenge, 15 de juny del 2014

Per un país de tots, l’escola en català


Milers de persones donen suport a Barcelona a una escola  pública en català i de qualitat.


L’escola en català, nucli bàsic de la catalanitat, atacada pel ministre Wert, respon amb contundència: desobeirem la llei si cal.





Dissabte a la tarda, milers de persones varem recórrer el passeig de Sant Joan entre la plaça Tetuan i el Parc de la Ciutadella per manifestar el nostre recolzament a l’ensenyament en català i el rebuig tant a la Llei Wert com a les sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ha dictaminat que hi hagi també immersió en castellà, assignant un determinat tant per cent de classes en castellà. Els organitzadors xifren l’assistència a la manifestació en 100.000persones, mentre que la guàrdia urbana ho rebaixa fins a 25.000. No sé qui té la raó; si que sé que el passeig Lluís Companys, entre el Parc de la Ciutadella i l’Arc del Triomf estava ple de gom a gom, i per sobre de l’Arc de Triomf hi havia en el Passeig de Sant Joan tot una munió de manifestants.  

Encapçalava la manifestació el president Pujol que a la seva edat ha volgut demostrar el seu suport a la llegua i escola catalanes. L’acompanyaven la presidenta d’Omnium Cultural Muriel Casals, així com  la consellera d’ensenyament Irene Rigau i la vicepresidenta del govern català Joana Ortega.

Per a mi, un dels moments més emocionants de l’acte va ser quan l’animador Quim Masferrer, va demanar una aplaudiment pel mestre de ses illes Jaume Sastre que com es sabut està duent a terme una vaga de fam contra el govern Balear, en defensa del català en l’escola de Ses Illes. La mostra de suport al Sr. Sastre es va prolongar d’una manera espontània molt temps i van ser uns moments molt emocionants.


Com sempre en aquestes ocasions, deixo pas a les imatges que són molt més indicadores de la realitat que vàrem viure que no pas les meves paraules:  

      


















IN!!!    INDÀ!!!    INDEPENDÈNCIA JA!!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada