dijous, 26 de juny del 2014

El ministre Wert continua la seva creuada en contra del català a l’escola


Ara pretén comprar nens catalans que per uns 6.000€ a l’any s’avinguin a estudiar només en castellà


A Madrid consideren Catalunya com una colònia a la que cal “convertir” a l’espanyolisme més recalcitrant



La supèrbia del ministre Wert l’ha portat a consumar les seves amenaces contra la immersió lingüística a Catalunya. Com que no pot imposar a tothom l’ensenyament en castellà a Catalunya (que seria el seu autèntic desig) ha buscat la manera d’aconseguir posar pals a les rodes de la Llei d’immersió lingüística amb el recolzament del seu gran aliat, el Tribunal Suprem.

En efecte, partint d’algunes sentències de l’alt tribunal que donen suport al dret que els espanyols tenen de que els seus fills aprenguin en castellà a l’escola catalana, al ministre Wert no se li ha ocorregut res mes que comprar voluntats a totes aquelles famílies que vulguin escolaritzar als seus fills en castellà, oferint una mica més de 6.000€ a l’any, per tal que amb aquests diners costegin els estudis dels nens en escoles privades. Aquets diners seran avançats pel ministeri a les famílies, i després el propi ministeri ho rescabalarà de les aportacions que hagi de fer a Catalunya. 


El ministeri espanyol ha calculat aquesta xifra en base a un informe titulat “Sistema estatal de indicadores de la educación del 2014”, que es basa en dades de l‘any 2011, per tant aquest informe no recull les dades actuals atès que va ser elaborat abans de les retallades fortes en el camp educatiu. És per això que tal com diu la consellera Rigau, aquests és un “preu polític” exempt de qualsevol rigor tècnic. Amb les xifres actuals, el càlcul rebaixaria notablement el cost fixat pel ministre Wert.

El que sembla molt clar és que Madrid ha posat en marxa una ofensiva que no té altre objectiu que trencar el model d’immersió lingüística a Catalunya. De fet es tracta de posar sobre la taula incentius econòmics per tal que les famílies es decantin per l’ensenyament en castellà. Amb aquesta decisió el ministre Wert fa cas omís a les recomanacions del Consell d’Estat que li suggeria refer el decret corresponent de la LOMCE.

José Ignacio Wert està complint escrupolosament el mandat que va rebre de la FAES, consistent en acabar amb el català. La FAES és laboratori d’idees del PP, on  el Sr. Aznar campa pel seu compte i decideix polítiques i estratègies que després el partit aplica allà on governa. I entre aquests polítiques i estratègies hi ha la d’espanyolitzar als nens catalans tal com el propi Wert va manifestar al Congrés dels Diputats espanyol a l’any 2012. Certament el ministre Wert està resultant ser un alumne avantatjat del Sr. Aznar, atès que en poc temps ha fet molt mal a Catalunya.

L’actitud d’Espanya no ha d’estranyar a ningú: és l’actitud que històricament ha vingut mantenint amb les seves colònies. A les d’Amèrica del Sud, els van imposar la llengua, edificaven temples catòlics sobre els antics temples dels natius, i els robaven fonamentalment l’or. A d’altres colònies com a Filipines, a més d’imposar l’idioma castellà, els robaven les poques riqueses d’aquelles illes, en particular el tabac. A les colònies africanes ( Guinea i Sidi-Ifni) a més d’imposar la llengua de la metròpoli, els robaven també les seves matèries primeres com ara el cacau o els fosfats de les mines de Fos Bucràa per fer-ne adobs.

A Catalunya, ens volen imposar la seva llengua, volen desvirtuar la nostra història, acabar amb les nostres costums i evidentment robar-nos tant com poden. D’aquí el dèficit fiscal català, que digui el que digui el Sr. Montoro es manté constant en el temps, al voltant dels 15/16 mil milions d’€  equivalent a un 8% del PIB  català.

Per tant, res de nou; és el de sempre. Tant de bo el resultat final sigui també el de sempre, Espanya ha perdut ja totes les colònies; només li queda Catalunya              


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada