diumenge, 15 de juny del 2014

Espanya ens frena?


El dèficit fiscal català torna a superar els 15.000 milions d’€



El govern espanyol, com és habitual, desacredita el mètode de càlcul català, i ni tan sols accepta que aquesta situació s’ha d’arreglar



El conseller Mas Colell va fer pública la balança fiscal de Catalunya amb Espanya de la que es constata que entre el que l’Estat recapta a Catalunya i el que hi gasta, hi ha un desfàs de més de 15.000 milions d’€, equivalent al  7,7% del PIB català en contra dels interessos catalans.


En paraules del conseller, Catalunya és des de fa molts anys un contribuent net de les arques espanyoles, atès que ens paguem tot el que rebem, i ho fem amb escreix. Vol dir que l’Estat fa negoci amb Catalunya subvencionant despeses d’altres comunitats espanyoles amb els diners dels catalans.

A la pregunta d’un periodista sobre si Espanya ens roba, el conseller Mas Colell, prudent, va respondre que Espanya ens frena, i va fer  referència a una maquinaria administrativa espanyola burocratitzada, desfasada en el temps i sobretot ineficient. Des d’aquest blog, i veient les xifres que un any rere l’altre reflecteixen les balances fiscals, no en tinc cap dubte: Espanya ens roba. Hi tant que si!.  Respecto que el conseller des de la seva responsabilitat de govern no pugui fer una afirmació d’aquest tipus, però la realitat parla per ella mateixa.

Espanya ens roba, Espanya ens xucla tot el que pot i més, i sense nosaltres no podrien de cap manera mantenir el nivell de les despeses públiques espanyoles que han provocat que el dèficit públic espanyol (allò que l’Estat deu) estigui pràcticament en el 100% del PIB espanyol. És a dir, tots els bens i serveis, el que Espanya produeix en un any, valorat a preus de mercat, equival a la suma total de la deute del país. Com es paga això? Entre d’altres maneres robant a Catalunya. Aquesta és l’estricta realitat. I tot i això no n’hi ha prou per poder tornar tot el deute. Com s’ho faran? I si a sobre el catalans marxem, com se’n sortiran? Per això no volen que els catalans decidim lliurement el nostre futur, per que saben que la nostra decisió és molt clara, i si marxem, no poden tornar tot el que deuen.

Com no podia ser d’altre manera el govern espanyol s’ha afanyat a menystenir les xifres del conseller Mas Colell. La vicepresidenta del govern espanyol i becària del Sr. Rajoy, no ha tardat en acusar a la Generalitat de manipular les xifres per justificar una política secessionista i publicar unes balances del tot interessades. Segons Saenz de Santamaria, el govern espanyol és molt generós amb Catalunya. Segons ella, existeixen diferents fórmules de càlcul per determinar les balances fiscals, i ha anunciat que ben aviat el govern espanyol farà públiques les seves balances, que aquests si, seran objectives i exactes. (elaborades per Ángel de la Fuente, assessor de Ciutadans que va parlar dels comptes autonòmiques aplicats al territori).

Ángel de Fuente farà de "trilero" i les
balances fiscals hauran acabat sent
un invent nostre
El que publicarà el govern espanyol no és més que un intent de diluir la importància de l’espoli fiscal al que està sotmès Catalunya, doncs pretenen imputar per exemple el cost de les ambaixades i consolats espanyols a l’estranger, o el cost de l’exercit espanyol, o el cost del museu del Prado, o d’altres estructures en les que els catalans no hi tenim res a dir, ni en la seva extensió, en el seu dimensionat o en l’adequació o no dels costos corresponents. Per posar un  exemple: on van el beneficis del Museu del Prado? Els llocs de treball que genera són per persones que viuen a Madrid o rodalies, els encàrrecs que es fan per la neteja o per altres serveis, es fan a empreses madrilenyes. Per tant, si la riquesa que el Museu del Prado genera, la gaudeix Madrid i el seu entorn, per que el Sr. Àngel de la Fuente vol que les despeses les paguem els catalans? Per que ell o decideix així? Vinga home vinga, una mica més de dignitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada