dijous, 30 de gener del 2014

Montoro amaga les balances fiscals


El sol fet de no publicar-les ja denota que hi ha espoli fiscal


Fins i tot el ministre Montoro ho admet: “no es publicaran per no donar més arguments als independentistes

La cara dura d’aquest ministre espanyol arriba a límits mai vistos abans.


El ministre Montoro a banda de ser un fatxenda maleducat, és també un “señorito andaluz” que confon l’Estat amb el seu “cortijo”. No es pot entendre d’un altre manera el fet que d’una manera del tot partidista decideixi que segons quina informació no arribi als ciutadans. Això només passa en governs totalitaris, i els responsables de que això sigui així són en primer lloc el propi Montoro, però també aquells que li permeten fer-ho és a dir el Sr. Rajoy i tot el govern espanyol. Qui és el Sr. Montoro per decidir que no vol donar les dades de les balances fiscals? Els contribuents no tenim dret a saber que es fa amb els tributs que paguem? No és lícit saber com es distribueix la suposada “solidaritat” entre les diferents comunitats de l’Estat espanyol?. Qui atorga aquests poders extraordinaris al ministre Montoro?.



La informació que hi pugui haver en el ministeri d’hisenda és de tots el contribuents, i no del ministre de torn; el Sr., Montoro no es pot apropiar per motius partidistes d’aquella informació que ens pertany a tots, i encara menys fer-ne un ús interessat en funció dels seus objectius polítics. No soc jurista i no se si això és o no prevaricar, però en qualsevol cas el que si que denota és una manca absoluta de rigor, ètica i honestedat.

Tanmateix aquestes actituds del PP no han d’estranyar. Ells s’omplen la boca del compliment de les lleis, i del respecte a tot allò que emana del Parlament espanyol. Ho exigeixen als demés però ells són els primers a complir-ho només quan els convé: la disposició addicional 3ª de l’Estatut és una llei del Parlament espanyol i no l’han complert mai, i la publicació de les balances fiscals és una resolució aprovada en el mateix Congrés dels Diputats espanyol. Són dos exemples (n’hi ha més) de com el PP respecta el marc legal.

Ara en lloc de les balances fiscals tindrem el que Montoro ha batejat com “comptes públics regionalitzats” on s’analitzarà la despesa global per individu. Però això no són les balances fiscals. Aquestes es basen en el que el conjunt de ciutadans  catalans paguen a l’Estat per la via dels impostos comparat amb el valor dels serveis que reben. Quan la diferència és a favor de l’Estat, aquella comunitat té dèficit fiscal. En el cas de Catalunya tots els càlculs fets fins ara porten a un dèficit fiscal al voltant del 8% del PIB català, que traduït en diners significa uns 16.000 milions d€ anuals.   

El "señorito andaluz" del "cortijo"
Sembla que un dels que més ha pressionat per evitar la publicació de les balances fiscals és el Sr. Monago president d’Extremadura, un altre impresentable líder del PP. És clar que les seves raons tenia per pressionar, atès que hi ha comunitats autònomes a Espanya que tenen un superàvit fiscal escandalós: Extremadura (26% del PIB), Astúries (24% del PIB), Galícia (18% del PIB), Castella i Lleó (16% del PIB). El ministre Montoro a banda de voler amagar aquesta crua i injusta realitat als nacionalistes catalans, segur que també deu haver volgut amagar aquesta situació de greuge comparatiu als ciutadans del País València, Múrcia i Balears, també governats pel PP però molt pitjor tractats. El PP fins i tot ha arribat a impedir que el ministre Montoro compareixi al Congrés dels Diputats per donar explicacions als contribuents    


Només un comentari final per fer-li veure al Sr. Montoro que per més que amagui o tergiversi la realitat, als catalans no ens farà canviar la ferma voluntat de marxar d’Espanya. Sr. Montoro la independència no té una base econòmica; la base de la independència està en els sentiments. I això no està en venda…  

Fin i tot, els empresaris catalans representats per Foment del Treball, conservadors en al seva majoria, i partidaris el pacte fiscal entre Catalunya i Espanya, li han reclamat al ministre Montoro la publicació de les balances.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada