divendres, 6 de setembre del 2013

El perill d’unes eleccions plebiscitàries



Podrien portar al PPC i Ciutadans a governar Catalunya


La tornada de vacances està resultant moguda. Es comencen a filtrar notícies d’una possible trobada entre Rajoy i Mas a finals d’agost a Madrid, i això es barreja amb les declaracions de Mas a Catalunya Ràdio en les que deia que si la consulta no es podia fer legalment, preferia esgotar la legislatura i convocar eleccions plebiscitàries a la Generalitat a l’any 2016.

Certament l’any 2016 sembla “molt enllà” i dubto molt que la societat civil catalana tingui paciència fins llavors. Segurament caldrà cercar la manera de forçar al govern a convocar unes eleccions plebiscitàries a finals del 2014 o començaments del 2015. 

Confio en que Oriol Junqueras tingui prou força
per evitar tentaciones pactistas del
President Mas
Aquest procés es produirà després de les negatives de Madrid a totes les alternatives legals per convocar la consulta: des d’autoritzar un referèndum, delegar a la Generalitat la facultat de convocar-lo, modificar les lleis, acceptar que es convoqui la consulta d’acord a la llei de consultes que està tramitant el Parlament, etc. Es proposi el que es proposi l’Estat espanyol dirà indefectiblement NO!.

És en aquest escenari quan apareix la possibilitat d’unes eleccions plebiscitàries. Aquestes s’hauran de convocar 54 dies després de la publicació en el DOG del decret de dissolució del Parlament. A partir de la data de publicació del decret de dissolució, els partits es dedicaran a elaborar a corre-cuita el seu programa electoral en el que CiU (o potser només Convergència), ERC i probablement les CUP, hauran d’explicitar que si guanyen promouran una declaració unilateral d’independència al Parlament de Catalunya. Quan això   es faci públic,  la reacció del govern de Madrid serà immediata: declarar il·legals als partits que posin en el seu programa que volen promoure la secessió i aquest fet implicarà que CiU (o C), ERC i les CUP no es puguin presentar als comicis, que per altre banda ja estaran convocats.

Si es celebren les eleccions a la Generalitat sense que hi puguin participar tots aquells partits que promoguin la secessió, ens podem trobar en una situació grotesca: tot i que els catalans les vulguin boicotejar, només que el PPC, o Ciutadans, o la Rosa Díez si s’hi presenta, aconsegueixin un sol vot, ja hauran  guanyat les eleccions.

Si la cadena del dia 11 té l'èxit que molts esperem, la
Sra. Forcadell també podrá presionar al
President Mas
És per això que unes eleccions  plebiscitàries em fan por. Podria ser que ens sortís el tret per la culata i ens trobéssim sense independència i amb una Catalunya en mas del Partit Popular o del Sr. Jordi Cañas. Seria el final...

Cal pensar doncs com actuar per evitar que això passi. El President de la Generalitat té tot un seguit de consells assessors i de comissions que estudien tot el que sigui precís per assegurar la Transició Nacional i l’exercici del Dret a Decidir. Tinc la certesa que entre tant assessor i col·laborador hi haurà algú que alerti d’aquest perill, i entre tots siguin capaços de trobar un camí alternatiu que ens permeti assolir la plena llibertat com a poble.

Això si; abans del 2016 si us plau. No se si podré esperar tant de temps, i tampoc tinc clar que Catalunya pugui resistir massa temps en la situació actual, sotmesos als atacs constants a la llengua, a l’espoli fiscal i a un nivell d’infraestructures impropi d’un país que durant molts anys ha ajudat als espanyols a sortir de la misèria.     

   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada