dijous, 8 d’agost del 2013

La Via Catalana cap a la Independència






La Via Catalana cap a la Independència


La cadena humana de l’11 de setembre necessita més catalans per assegurar que es pugui completar.


Tot i la crida feta pels acòlits de Duran Lleida, l’Assemblea Nacional Catalana ha decidit no canviar el lema de la cadena humana de l’11 de setembre que ha d’entrellaçar les mans dels catalans des de la frontera amb la Catalunya Nord, fins la del País Valencià. Són 400 km, al llarg dels quals es necessiten més de 500.000 persones per assegurar-ne l’èxit final.




La província de Tarragona és la que necessita més braços. A dia d’avui hi ha extenses zones de les comarques tarragonines, en els que la gent apuntada no permet ni de bon tros assegurar l’èxit de la cadena. En aquest gràfic superior, entre Sant Carles de la Ràpita i el límit amb el País Valencià, ens fan falta molts catalans per omplir els diferents trams.

És bens sabut que l’independentisme està fortament arrelat en moltes de les comarques catalanes, però també és ben sabut que a les comarques de Tarragona és on l’independentisme topa amb més inconvenients. És per això que cal demanar a tots els catalans de cor, que es desplacin cap el Sud, per tal que la cadena humana es pugui materialitzar en aquella zona. En principi seria lògic pensar que fos la gent de Lleida els que s’ho desplacessin, però sembla que aquests estan un mica enfadats pel fet que la cadena no passa per les comarques de Ponent. Hem de demanar als lleidatans que en un ocasió com aquesta no es poden posar elements de discòrdia per justificar absències. Catalunya ens necessita a tots.      



Els trams entres les ciutats de Tarragona i Reus estan anormalment buits. Jo puc entendre que en aquesta zona hi visqui molta gent poc motivada per un fet tan transcendent com la independència de Catalunya, i fins i tot que estiguin a favor de continuar depenent d’Espanya. Però des del respecte a totes les posicions, cal demanar als catalans autèntics, als de cor, que entenguin que Catalunya els necessita i facin l’esforç de desplaçar-se cap aquests indrets en els que l’ocupació és tan baixa.

Ens trobem en una situació que era del tot previsible. Així ho ha entès l’ex President de la Generalitat Jordi Pujol, que sembla que estarà ubicat en algun tram a les rodalies d’El Perelló, que com altres trams de les comarques tarragonines necessita catalans per assegurar la cadena.

De fet queden 4 setmanes mal comptades per la Diada. Les inscripcions es varen obrir als voltants de Sant Joan, i en aquest temps s’han aconseguit unes 300.000 inscripcions. No se valorar si són moltes o poques; el que si se, és que aquesta xifra no té res a veure amb el milió i mig de catalans que vàrem reclamar la independència de Catalunya l’11 de setembre de l’any passat.   Si l’any passat ens vàrem mobilitzar més d’un milió de persones, aquest any no podem arribar a mig milió? Molt difícil d’entendre, sobretot considerant que els catalans mai hem tingut la independència tan a prop com ara. La tenim tocar; només ens cal un petit esforç. Defallirem ara? 


La zona entre Tamarit i les rodalies de Tarragona presenta també un nivell d’ocupació excessivament baix. Cal fer un esforç. Catalunya s’ho val!

Finalment no vull deixar de banda les trampes de tot tipus que ens plantejaran determinats partits espanyolistes, pels quals l’èxit seria que la cadena humana fracassés. No ho podem permetre. Hem d’aconseguir que el mon ens vegi units com a poble i fermament disposats a guanyar la nostra llibertat. Som-hi!  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada