diumenge, 18 d’agost de 2013

La campana "LLIBERTAT"Molt bona iniciativa garrotxina


La gent de la Garrotxa ha tingut una bona idea. Es tracta de l’encàrrec de la construcció d’una campana anomenada Llibertat, que repicarà amb tota certesa el dia que Catalunya assoleixi la seva llibertat nacional.Recordem que la campana és un dels símbols de la resistència contra l’Espanya dels Borbons doncs va ser una campana (la campana de Sant Honorat de la catedral de Barcelona) la que alertava als defensors de la ciutat tocant a sometent per tal que els gremis que s’encarregaven de la defensa de la ciutat de les escomeses espanyoles al 1714, acudissin als seus respectius llocs per defensar el baluard de la ciutat. La campana, antiga eina de comucació, que servirà per comunicar-li al món que Catalunya ha esdevingut un nou Estat lliure  

És per tant una iniciativa plena de simbolisme la que ha emprès l’Assemblea Nacional Catalana de la Garrotxa. La campana Llibertat serà finançada a través del micro mecenatge, i per això s’ha obert una pàgina web per aquells que vulguin participar-hi, amb aportacions que es poden fer a partir dels 10 fins els 100€. L’objectiu és aconseguir els 6.500€ que costarà la campana dels quals a dia d’avui ja se’n han aconseguit 1.500. La campana pesarà uns 150 Kg., i tindrà un diàmetre de 60 cm.

La fosa de la campana s’iniciarà la última setmana del mes d’agost i està previst que sigui presentada públicament el dia 5 d’octubre, dia en que l’ANC de la Garrotxa està organitzant una gran festa: “quatre barres i una estrella”. Aquell dia la campana repicarà per primera vegada. A partir d’aquesta data la campana Llibertat anirà de poble en poble resseguint la comarca de la Garrotxa, fins el dia que Catalunya esdevingui lliure. Llavors es decidirà la seva ubicació definitiva. Els organitzadors han previst que els “mecenes” que participin en el finançament de la campana puguin veure recompensat el seu esforç de diferents maneres en funció de l’aportació feta. En qualsevol cas, la inscripció del nom del mecenes en el jou de la campana està garantida.  

A la història hi ha hagut altres campanes que han tingut el seu simbolisme com la que a l’any 1776 va repicar a la ciutat de Filadèlfia als USA, convocant als ciutadans per la lectura de la Declaració d’Independència.

És amb iniciatives com aquesta quan es demostra que el sentiment nacionalista català, la independència, les ànsies de llibertat han calat fort en el sentiment de molts catalans. Aquestes iniciatives no es tiren endavant per que a algú se li hagi acudit la idea, sinó que cal a més que aquesta idea cali en l’esperit de molts ciutadans, i això és el que ha succeït a La Garrotxa. 

Ens hem de  felicitar doncs d’aquesta iniciativa, i ho hem de fer des d’una doble perspectiva. La primera pel fet en sí, el voler palesar l’amor al país mitjançant l’elaboració en aquest cas d’una campana, però la segona visió és encara més interessant atès que aquestes iniciatives cohesionen molt el sentiment independentista, i això fa que a altres comarques es facin altre tipus d’activitats que al seu torn cohesionen encara més tot els teixit social català, i amb el temps, es poden configurar majories suficients per arribar, si ens deixen, a poder decidir lliurement el nostre futur, i fer-ho amb majoria suficient per poder declarar la independència amb tota legitimitat.

   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada