diumenge, 24 d’abril del 2016

Amb aquesta gent no ens hi podrem entendre mai


El govern espanyol recorre al Constitucional tres noves Lleis del Parlament de Catalunya.

 
Això es produeix només dos dies després que Rajoy es comprometés amb Puigdemont a estudiar la possibilitat de més política i menys tribunals.



El president Carles Puigdemont, referint-se al nou cop de porta que el govern espanyol ha donat a Catalunya, ha dit que “quan la Justícia entra per la porta, la política surt per la finestra”. Aquesta frase és conseqüència de la visita que el president de la Generalitat va fer al president espanyol en funcions Mariano Rajoy fa només 3 dies. En aquesta visita Puigdemont va presentar a Rajoy una llista amb més de 40 peticions, la majoria referides als incompliments de l’Estat espanyol vers la Generalitat, a les inversions, al FLA, etc., però n’hi havia una de molt concreta, i que feia referència a aquells temes que puguin afectar a les persones,  en els que el president català li demanava a Rajoy intentar no “judicialitzar” la política evitant els recursos al Tribunal Constitucional (TC). En la seva llista de greuges, el president Puigdemont i va fer un espai per denunciar la fatxenderia i les maneres tan antidemocràtiques que utilitza el ministre Montoro per actuar en contra de Catalunya.

Mariano Rajoy com a bon gallec, no li va respondre ni sí ni no, i es va limitar a dir que en els cassos on això fos possible estudiaria la conveniència o no, de fer-ho. Però no havien transcorregut ni 48 hores de la visita de Puigdemont a Madrid, quan el ministre de Justícia espanyol Rafael Català, feia públic que el govern espanyol havia decidit recórrer al TC tres noves lleis del Parlament de Catalunya. Mariano Rajoy manté doncs l’ofensiva judicial contra la Generalitat de Catalunya. Amb aquestes, ja són 30 les normatives catalanes que el govern espanyol ha impugnat davant del TC.

La portaveu del govern català Neus Munté ha comentat aquests nous recursos, i s’ha afanyat a dir que si el govern espanyol volia enviar un missatge a la Generalitat sobre quins són els escenaris de futur, la Generalitat acusava rebut del missatge i entenia per tant que amb Madrid no hi ha res a fer. És curiós que un govern en funcions com l’espanyol, que considera que no té legitimitat per acudir al Congrés dels Diputats a donar explicacions, en canvi es considera del tot capacitat per mantenir la batalla judicial contra Catalunya.

Les Lleis afectades pels recursos del govern espanyol són: la de l'impost sobre habitatges buits, un altre sobre governs locals que volia pal·liar els efectes de la Llei de Racionalització de les Administracions Locals, que implica contenir la despesa dels Ajuntaments, i finalment la llei sobre igualtat efectiva d'homes i dones. Tot plegat demostra la voluntat del govern espanyol d’atacar Catalunya fins a l’últim moment. Els del PP van arribar al govern recollint signatures contra l’Estatut de Catalunya, i el deixaran matxucant Catalunya en tot allò que els sigui possible.

El govern  espanyol no entén de política. Substitueixen
el diàleg per la Justícia i es neguen a escoltar
el clan que surt des de Catalunya   
No es tracta només dels perjudicis causats per la previsible suspensió d’aquestes lleis (cal recordar que si el TC accepta el recursos a tràmit, les lleis afectades queden suspeses automàticament), sinó que estem davant d’una gressió constant de l’Estat  contra tot allò que es fa a Catalunya tant sigui per part del govern català com del Parlament. Sistemàticament ho denuncien tot, a través del seu “braç armat”, el qual actua en funció de la tendència política  de la majoria de magistrats, que com es fàcil suposar, pertanyen en un gran nombre al PP.

Amb aquests antecedents la propera setmana s’han de reunir a Madrid els vicepresidents dels governs espanyol i català,  segons varen acordar Mariano Rajoy i Carles Puigdemont en la seva trobada. L’objectiu d’aquestes reunions entre els vicepresidents d’ambdós governs no és altre que intentar desencallar algun dels més de 40 punts que Puigdemont va presentar a Rajoy. Però no ens fem il·lusions, amb aquesta gent no ens hi entendrem mai; és del tot impossible. 


 A la petició de “més política i menys tribunals” l’Estat ha contestat que “sense llei no hi ha democràcia”. No entenen res...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada