dimarts, 16 de juny del 2015

El govern espanyol recorre contra les estructures d’Estat

El govern espanyol ha presentat davant del Tribunal Constitucional (TC) un recurs d’inconstitucionalitat contra la llei catalana de mesures fiscals i financeres, aprovada pel Parlament de Catalunya el passat 11 de març i que preveu la creació de les anomenades "estructures d'Estat".


Està vist que el govern espanyol ens vol encotillar com a poble, i dissoldre la personalitat catalana dins de la amalgama espanyola, convertint-nos amb una regió més d’Espanya


El consell de ministres de divendres passat va cordar presentar recurs d’inconstitucionalitat contra els articles 69 i 95 de la Llei esmentada, així com diferents disposicions addicionals de la Llei, i va acordar sol·licitar al TC la suspensió automàtica de la vigència d’aquesta Llei. Ha estat la vicepresidenta del govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaria qui en la roda de premsa posterior al consell de ministres ha comunicat aquesta decisió per que no accepten que la Generalitat sigui competent en al creació d’estructures d’estat.
El recurs s’ha presentat contra els articles que permetien la creació de l’Agència Tributària de Catalunya entre d’altres mesures, i demostra clarament que l’Estat espanyol no està disposat a permetre la secessió de Catalunya. Aquesta postura hauria de fer reflexionar a tots aquells que encara són partidaris d’intentar una solució consensuada amb el govern espanyol. Cap govern espanyol negociarà mai, cap mena d’acord amb Catalunya a partir del qual Catalunya pugui ser una mica més ella mateixa del que ho és ara. En tot cas, el que pot passar és el que ja està començant a succeir i que no és altre cosa que el govern espanyol vagi recuperant mica en mica algunes de les competències transferides al seu dia a la Generalitat. Aquesta acció de laminació constant de les competències de la Generalitat de Catalunya si que es visible en el dia a dia de les disposicions que emanen del govern espanyol.
De fet, el govern espanyol ve actuant amb tota contundència contra qualsevol iniciativa del govern català que estigui relacionada amb la independència o amb la internacionalització del conflicte, a banda òbviament dels intents d’acabar amb la llengua i cultura catalanes, obsessió malaltissa que els ve de sempre i està en el seu ADN.
És evident per qui ho vulgui veure, que amb el govern espanyol no hi ha cap possibilitat de diàleg al voltant del dret dels catalans a voler decidir lliurement el nostre futur. No ho entenen, no ho volen entendre, i encara que ho entenguessin no ho permetrien. Aquesta és la pura realitat. Els catalans estem condemnats per sempre més a viure sota l’opressió de l’Estat espanyol que es manifesta intentant eliminar qualsevol vestigi de la cultura catalana, i per altre banda exercint un domini colonial sobre els ciutadans autòctons els quals només tenen el “dret a pagar” els impostos.
Fa uns mesos, el govern espanyol va actuar contra les “ambaixades” catalanes a l’exterior, recorrent també al TC contra la Llei d’Acció Exterior de la Generalitat de Catalunya, recurs que va ser admès a tràmit per aquest Tribunal. Des de fa ja forces anys, la Generalitat perd sistemàticament tots els recursos que interposa l’Estat contra Catalunya, fet que qüestiona la imparcialitat d’aquest Tribunal, atès que encara que sigui només estadísticament, alguna sentència hauria de recaure a favor dels interessos dels catalans. No és creïble que l’Estat sempre tingui la raó, i que els actes de la Generalitat recorreguts des de Madrid siguin sempre anticonstitucionals. Qualsevol persona se’n adona que alguna cosa anormal passa quan els fets són com els descrits.

Per tant, si els catalans volem realment que les coses siguin diferents i poder tenir la categoria de ciutadans de primera, si els catalans volem recuperar l’orgull de ser-ho, només ens queda un camí, i aquest no és altre que seguir el procés sobiranista segons les directrius que està marcant el president Mas. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada