dimecres, 25 de març del 2015

Espanya ens estima


Les xarxes socials s’omplen de comentaris vexatoris contra Catalunya i els catalans


El ministre de l’Interior Jorge Fernández Diaz no mou fitxa contra els autors dels insults fins que no s’ha sentit prou pressionat pels mitjans  



Cada dia que passa rebem més mostres d’amor des d’Espanya. Aquests declaracions varen començar fa ja algun temps: el diari ABC al desembre de l’any passat va organitzar una campanya titulada: “Yo tambén quiero a Catalunya”, en la que els ciutadans espanyols havien d’exposar els motius pels quals estimaven a Catalunya. De més de 46 milions d’habitants que té Espanya, a dia d’avui han recollit 549 missatges, és a dir 12 espanyols de cada milió diuen estimar a Catalunya. En termes matemàtics diríem que l’amor dels espanyols vers Catalunya tendeix a “zero”. 

Un mes abans, el diari El País publicava un article amb el títol “Nos preocupa Catalunya porque la queremos” signat per algunes signatures “il·lustres” com ara el catedràtic Rafael Calvo Ortega o l’expresident de la Junta de Castella i Lleó Demetrio Madrid, entre d’altres personatges en el que venien a culpar de tots els mals a “les tensions  nacionalistes” i per tant tot i admetre que “ells” haurien comés algun error, el transcendent era que “Catalunya no puede ser arrastrada por nadie hacia posiciones irreconciliables”. És a dir, els culpables de tot som els catalans.

En una reunió del PP feta a Barcelona a l’octubre del 2012, la secretaria general del partit, la Sra. de Cospedal va tenir la barra de dir “A pesar de lo que algunos dicen, el PP quiere mucho a Catalunya y a los catalanes”. Podria continuar buscant a les hemeroteques manifestacions d’amor a Catalunya fetes tant pels líders del PP com per algun personatge de la vida política i econòmica espanyola, però no cal fer-ho. Malauradament ahir vàrem tenir una mostra evident del molt que ens estimen des d’Espanya. 

Com és sabut, un avió de la companyia alemanya Germanwings que feia el trajecte Barcelona Düsseldorf, es va estavellar ahir al matí en una zona muntanyosa dels Alps francesos i els 150 ocupants de l’aparell var resultar morts. La notícia ha corprès a molta gent a mesura que s’han anat coneixent detalls dels ocupants de l’avió com el d’uns nens alemanys que retornaven a casa amb els seus mestres després d’haver fet una estada d’una setmana en un institut de Llinars del Vallès, entre moltes altres situacions colpidores.

El sentiment se condol ha empès als ciutadans de Catalunya a fer minuts de silenci en moltes poblacions, i fins i tot la vicepresidenta Ortega es va desplaçar ahir mateix als Alps per seguir de prop el rescat dels cossos i avui ha estat el propi president Mas qui ha anat al mateix lloc per seguir els treballs de rescat. Alguna emissora de ràdio també ha anat als Alps per transmetre des del lloc del accident el conjunt de notícies que s’anaven succeint de manera ininterrompuda. També les autoritats alemanyes i franceses així com les espanyoles s’han presentat al lloc dels fets per seguir des d’allà els esdeveniments.

Mentre tot això passava, les xarxes socials, i en concret Twitter, anaven plenes de comentaris al voltant de l’accident, i alguns d’ells procedents de ciutadans espanyols que manifestaven la seva alegria pel fet que morissin ciutadans catalans en l’accident. La catalanofòbia ha fet acte de presència a les xarxes socials de manera que una vegada més s’ha posat de manifest l’amor que els espanyols tenen per Catalunya. Fins i tot, el ministre de l’Interior, el Sr. Jorge Fernández Diaz ha hagut de reaccionar forçat per les circumstàncies. Aquet matí sobtava que tenint en compt la celeritat que el ministre havia mostrat en la defensa de la honorabilitat d’algun membre del PP ofès a les xarxes socials, no mogués fitxa davant dels comentaris vexatoris cap a Catalunya i els catalans. La pressió mediàtica l’ha obligat finalment al ministre a fer un comunicat dient que s’intentaria identificar als autors dels insults.


I tot això, de tant que Espanya ens estima...        

2 comentaris:

  1. El que ha passat aquests dies a les xarxes socials és el reflex de la maldat que està inoculada i inserida en gran part de la societat espanyola.
    La societat espanyola, de matriu castellana, rebutja i odia profundament tot allò que és diferent a ella. Només cal recordar l'expulsió dels jueus i els moriscos en l'època dels Reis catòlics. I els catalans hem comès l'error, segons el seu criteri, de voler seguir sent catalans. I així estem. Això no té cap més solució que la independència!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els catalans, com tu dius volem continuar sent catalans, i per això ens cal deixar de ser una colònia espanyola i quan abans millor… Sinó ho fem, intentaran eliminar la nostra cultura i la nostra llengua tal com varen fer a Amèrica fa ja uns quants segles...

      Elimina