dilluns, 25 de novembre de 2013

Carme Forcadell, ha explicat amb tota claredat, els motius pels quals volem ser independents.


Sr. Rajoy, Volem el mateix que tenen vostès: Un Estat que defensa els seus interessos,  la seva llengua i la seva cultura


La pregunta: Vol que Catalunya sigui un Estat independent?


Aquests dies s’està posant clarament de manifest la total desunió entre les forces polítiques catalanistes. Sota una aparença de r4ecerca de consens apareix l’objectiu de diluir la pregunta de la consulta, i per tant dificultar-ne i desvirtuar la resposta i al seva interpretació. És per això que aquells que ens estimem de cor Catalunya, agraïm que persones con la Sra. Carme Forcadell i la seva Assemblea Nacional Catalana, hagin elaborat l’anomenada Declaració de Novembre. En ella es demana la celebració d’una consulta abans del 31 de maig de 2014 i es recomana una pregunta de l’estil de  “Vol que Catalunya sigui un Estat independent?”  La Declaració de Novembre incorpora 7 punts. Són els següents:  


  1. La celebració d’una consulta sobre el futur polític de Catalunya durant l’any 2014 és irrenunciable.
  2. La consulta ha de tenir lloc al més aviat possible, preferentment abans del 31 de maig de 2014, i s’ha de convocar en el moment que es concreti el marc legal aplicable.
  3. La petició del Parlament de Catalunya al Congrés dels Diputats de poder organitzar la consulta no pot servir d’excusa per demorar-la. El Parlament ha de fixar una data límit per rebre’n resposta. Passada aquesta data cal aplicar la Declaració de Sobirania i del Dret a Decidir del poble de Catalunya, aprovada pel Parlament el 23 de gener d’enguany i convocar la consulta d’acord amb la legislació catalana.
  4. La consulta ha de tenir una sola pregunta, directa i clara, que s’ha de poder respondre de forma afirmativa o negativa, i ha de preguntar explícitament sobre la independència de Catalunya. Qualsevol altra possibilitat seria un frau, ja que el resultat no seria determinant i podria no ser reconegut per la comunitat internacional. En aquest sentit, l'Assemblea Nacional Catalana proposa la següent pregunta: “Vol que Catalunya sigui un Estat independent?”
  5. Per encarar l'actual etapa amb garanties d'èxit és imprescindible la màxima unitat d'acció entre les institucions catalanes, la societat civil i els partits polítics. Les forces polítiques catalanes han d’actuar amb el màxim sentit de la responsabilitat i amb unitat, perquè així ho reclama una gran majoria de la ciutadania, i posant els interessos col·lectius per davant dels interessos de partit. La unitat d’acció política ha de fer-se visible amb acords parlamentaris amplis i permanents i, quan calgui, amb la formació d’un govern de concentració nacional. La unitat serà la millor eina davant dels intents permanents dels aparells de l’Estat espanyol de torpedinar el procés i per defensar les institucions en cas de dissolució o intervenció de la Generalitat.
  6. Les eleccions europees del 25 de maig de 2014 seran un repte i una oportunitat per a Catalunya. Caldrà mobilitzar-se per assolir una participació tan alta com sigui possible, perquè la nostra determinació nacional serà observada i valorada pels països europeus en funció dels vots obtinguts per les candidatures favorables a la consulta i a la independència. L’Assemblea Nacional Catalana crida, doncs, a treballar des d’ara per fer possible una candidatura d’ampli espectre sociopolític, que pugui tenir el suport del màxim nombre de forces polítiques i de moviments populars.
  7. L’Assemblea Nacional Catalana seguirà amb atenció l’evolució de la situació i, si cal, convocarà noves mobilitzacions per garantir el dret democràtic de la ciutadania a ser consultada de forma clara sobre el futur de Catalunya i per defensar les nostres institucions nacionals.
L'ANC va presentar la seva Declaració de Novembre a Vic
A banda  de la Declaració m’ha encantat la respostaque la Sra. Forcadell ha donat al Sr. Rajoy. Li ha dit que els catalans volem la independència per poder fer com Espanya que defensa la seva llengua, la seva cultura i la seva història amb tota normalitat. Certament és una explicació que em sembla del tot entenedora. Només un obtús no ho entendria. Referint-se al comentari del Sr. Rajoy dient que espera seny dels catalans, la resposta de Carme Forcadell ha estat també rotunda:  "tenim molt de seny i l'utilitzarem per construir un Estat millor, més just, més democràtic i més pròsper". Senyor Rajoy no volem continuar formant part d'un estat que destrueix la nostra autoestima col·lectiva, un estat que ens humilia, ens menysté i ens vexa”.


Ara només ens cal poder assolir un dia, la Independència!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada