dimecres, 24 de gener del 2018

El president Puigdemont els posa del nervi...


Obsessió del govern, de les autoritats judicials espanyoles i dels mitjans de la caverna mediàtica, per detenir i empresonar al president Puigdemont


El president de la Generalitat Carles Puigdemont i el president del Parlament de Catalunya Roger Torrent, es reuneixen a Brussel·les per analitzar les alternatives per una  investidura de Carles Puigdemont com a president de Catalunya    



El president Carles Puigdemont dilluns passat es va desplaçar des de Brussel·les a Copenhaguen i això va desfermar les ires de la fiscalia espanyola que va demanar al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena que activés de nou l’euroordre de cerca i captura, per aconseguir l’extradició del president Puigdemont a España i poder-lo empresonar. Sembla que poder empresonar al president Puigdemont s’ha convertit en una obsessió de la justícia espanyola amb el suport entusiasta del PP i Ciutadans així com del PSOE.

Després d’unes hores d’incertesa, el jutge Llarena va explicar que no donava continuïtat a la petició de la fiscalia, i en conseqüència va decidir que no tramitava l’euroordre contra el president Puigdemont. La decisió de LLarena pot estar basada en dos motius. El primer que hagi evacuat consultes amb la justícia danesa i hagi constatat que com a Bèlgica, els delictes que s’imputen a Puigdemont no tenen fonamentació suficient. I el segon, pot estar relacionat amb la investidura de Puigdemont que no queda clar com es veuria afectada amb Carles Puigdemont retingut per la justícia danesa. Sigui com sigui, aquesta decisió del jutge Pablo Llarena ha comportat crítiques de l’espanyolisme ranci que vol veure, a Puigdemont a la presó a qualsevol preu.

El president Puigdemont va aprofitar el viatge a Copenhaguen per explicar en una universitat amb un auditori ple de gom a gom la situació que s’està vivint a Catalunya conseqüència de l’actuació del govern espanyol contra els drets dels catalans. Es va produir un col·loqui en el que el president Puigdemont no ho va tenir fàcil quan una professora de la universitat va voler provocar a Carles Puigdemont amb preguntes que més que incisives mostraven un gran desconeixement  de la realitat catalana per part de la professora, que sens dubte, abans d’aquest acte, deuria haver rebut un memoràndum de part d’algun membre il·lustre del govern espanyol. Val a dir que Carles Puigdemont va sortir airós de la trampa, i amb respostes contundents va desmuntar els arguments de la professora.
 
A títol d’exemple quan la professora Wind li va preguntar per la suposada intervenció russa en el procés d’independència de Catalunya, el president Puigdemont li va dir “siguem seriosos... estem en una universitat...”. També, i com a exemple, la professora Wind va fer referència al percentatge de vots independentistes preguntant si amb una majoria de vots tan minsa respecte als vots unionistes la independència es podia considerar avalada pels ciutadans. La resposta del president  va ser rotunda: “...i amb els vots que té l’unionisme, continuar a Espanya queda avalat?”. Carles Puigdemont va rebre grans aplaudiments per part dels estudiants presents, i la direcció de la universitat va explicar les fortes pressions rebudes per impedir que l’acte es dugués a terme. No cal explicar d’on eren les pressions... L’acte a la universitat danesa, va tenir un important ressò mediàtic a nivell internacional i no només a Dinamarca. Després de l’acte a la universitat, el president Puigdemont va anar al Parlament danès, on un grup nombrós de diputats van assistir a les explicacions de Carles Puigdemont al voltant de la situació que s’està vivint a Catalunya.

Per altre banda avui, i ja de retorn a Brussel·les, el president legítim de la Generalitat  s’ha reunit amb Roger Torrent, escollit recentment president del Parlament català, per preparar la sessió d’investidura que es durà a terme sembla que el dia 30 de gener, i a la que el president Puigdemont no renuncia a presentar-s’hi físicament, sense  descartar altres possibilitats per a ser investit. Cal assenyalar que per evitar aquesta reunió, el ministre espanyol d’assumptes exteriors ha ordenat als treballadors de la Generalitat a Brussel·les, que tanquessin la seu de la delegació catalana davant la UE, per impedir que la reunió es celebrés. Evidentment la reunió s’ha celebrat en un altre indret. Però el fet es qualifica sol...

Mentre tant a Catalunya, la policia nacional i la guàrdia civil segueixen intentant que el president Puigdemont pugui accedir a la cambra catalana. Registren maleters de cotxes, clavegueres, aeròdroms, recorren camins rurals, vigilen les fronteres, fan guàrdia al voltant del Parlament, etc. L’obsessió per enxampar Carles Puigdemont és absoluta. El ministre de l’Interior Sr. Zoido, queda en ridícul cada vegada que parla del tema, i els acudits a costa de l’acarnissament del ministre contra Carles Puigdemont han començat a circular intensament per les xarxes socials.


Ara la gran incògnita és saber que passarà el dia 30. Hi haurà investidura? Carles Puigdemont hi assistirà personalment?



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada