dissabte, 14 de maig del 2016

Madrid envia diplomàtics al món per intentar tergiversar la realitat del procés d’independència


La vicepresidenta del govern admet que dos alts diplomàtics del govern de Madrid, viatgen contínuament pel món, intentant contrarestar allò que els líders catalans van explicant.


El president Puigdemont  d’una manera un tant irònica, els ha recomanat fer els aproximadament 600 Km., que separen Madrid de Barcelona per venir a pactar el referèndum.



El govern espanyol intenta apagar l’interès internacional cap el procés d’independència català, i per fer-ho ha seleccionat dos alts diplomàtics espanyols amb la funció de visitar tantes cancelleries de mig món com faci falta amb l’objectiu de contrarestar l’efecte dels viatges del president Mas abans, i del president Puigdemont ara, que han fet el possible per enviar al món el missatge que Catalunya vol exercir el dret a decidir el seu futur polític, mentre que l’Estat espanyol està entestat a impedir-ho. Així ho hareconegut la vicepresidenta del govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaria que ha dit, per justificar la mesura que han pres, que “els presidents de la Generalitat han sortit a explicar coses que no eren certes i és important que el govern espanyol ho aclareixi".

Es tracta d’ambaixadors especials contra el procés sobiranista català. De fet dues  dones: Maria Basols que és catalana i Cristina Ysasi Ysasmendi. En els últims temps, aquestes dues persones han mantingut contactes “discrets” a Viena, Berna, Brussel·les, Londres i Nova York entre d’altres destinacions on han explicat la versió del govern espanyol sobre el conflicte plantejat per Catalunya. L’argumentació que fan servir es basa en una Constitució espanyola que impedeix fer referèndums com el que reclama Catalunya, i també intenten desfigurar la realitat econòmica d’ofec que pateix Catalunya, així com el conjunt de greuges que patim els ciutadans catalans, o minimitzar el dèficit fiscal català.

Aquesta situació ha estat comentada pel president Puigdemont, que en to irònic ha dit que “el procés interessa tan poc, que el govern espanyol sembla que ha enviat gent a recórrer milers de kilòmetres per intentar contrarestar les explicacions que nosaltres donem de primera ma” Puigdemont ha afegit que els resultaria molt més econòmic recórrer els 600 km fins Barcelona per pactar amb el govern català un referèndum. 

Per altre banda, el president Puigdemont ha aprofitat aquest últim viatge a Londres per explicar en una entrevista a la prestigiosa cadena de televisió internacional CNBC que Espanya és incapaç de governar, buscar consensos, fer sacrificis o trobar solucions per a Catalunya. Aquest tipus d’informacions irriten i molt al govern espanyol del PP.  De fet, en ocasions anteriors el govern espanyol ja havia posat traves als intents de la Generalitat per dur a terme acció exterior que li servís per internacionalitzar el conflicte. El diari “The Wall Street Journal” publicava aquest diumenge un article en el que explicava les estratègies de la diplomàcia espanyola per boicotejar els actes que Diplocat organitza a l’exterior, i reconeixia que en aquesta batalla el govern espanyol té avantatge. I la té per diferents raons, entre elles la seva estructura diplomàtica a tot el món, la seva experiència en matèria del funcionament de les cancelleries, i no ho oblidem per les males arts emprades sistemàticament pels espanyols contra Catalunya. En aquest sentit l’Estat espanyol a través de la seva ambaixada a Pequin ha boicotejat recentment una missió comercial catalana a la Xina interferint per anul·lar dues reunions importants.


Sigui com sigui, els espanyols ens faran la vida impossible fins el darrer moment. Això que ningú ho dubti. Tanmateix hem de conservar la calma perquè el nostre moment arribarà. El propi president Puigdemont ha dit que la resposta al conflicte català vindrà d’Europa. Quan diu això és que té algun element o disposa d’alguna informació que li permet fer aquestes afirmacions. Una cosa així no es diu gratuïtament.     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada