dimarts, 18 d’agost del 2015

"Junts pel Sí" els posa molt nerviosos


La Junta Electoral Provincial de Barcelona obliga a TV3 a retirar de forma immediata el logotip “Junts” de la campanya promocional d’estiu.

Hi veuen similitud amb el logotip de la candidatura “Junts pel Sí”



Des que les forces polítiques catalanes partidàries de la independència es varen posar d’acord a concórrer a les eleccions del 27S en una llista unitària, els nervis en el flanc espanyolista es van començar a notar. Primer va ser la vicepresidenta del govern i becària de Rajoy qui va intentar restar valor a la candidatura. El ministre  Margallo també hi ha dit la seva així com tota la caverna mediàtica espanyola que es va llençar en tromba sobre la candidatura. Passats els primers dies de sorpresa, després han vingut les primeres reaccions ja més elaborades.

La primera que vull destacar és la del PSC encapçalat pel seu primer secretari Miquel Iceta, que va denunciar a la Junta Electoral Provincial de Barcelona a TV3 per que el logotip de la seva campanya promocional d’estiu era similar al de la candidatura de “Junts pel Sí”. En concret la secretària d’aquesta Junta ha estimat parcialment la demanda del PSC atès que la cal·ligrafia manual en blanc sobre un cercle amb fons verd, és molt semblant o idèntic  al de la candidatura de “ Junts pel Sí”.     

Val a dir que TV3 ha presentat immediatament al·legacions a aquesta resolució, i no pensen retirar el logotip fins a conèixer la decisió final de la Junta Electoral Central. Aquesta decisió es podria conèixer abans del proper dilluns.  El que queda clar és l’actitud mesquina que està adoptant el PSC en aquesta etapa amb Miquel Iceta de primer secretari del partit, etapa en la que el PSC fins i tot ha renunciat a mantenir en el seu programa el dret a decidir. Certament el PSC ha perdut el rumb, i amb la seva obsessió per obeir al peu de la lletra les instruccions que li marca el PSOE s’està venent Catalunya a Espanya, a canvi ni tan sols d’un plat de llenties. 

Un altre de les reaccions que vull comentar en aquest escrit és la denúncia feta per Ciutadans en contra de la celebració de la manifestació de l’11 de setembre. Carlos Carrizosa, vicesecretari de política municipal d’aquest partit va dir que “creiem que la Diada podria col·lidir amb la legalitat, ja que té tots els ingredients d'un acte de campanya electoral. I la Junta Electoral hauria d'estudiar-ho. La llei preveu que en plena campanya no es facin manifestacions ni actes per part d'entitats que no es presentin a les eleccions i que poden condicionar el vot". Pel que sembla Ciutadans no farà una denuncia formal de l’acte previst pel dia 11 de setembre, però ho denuncien públicament a través dels mitjans de comunicació a veure si algun fiscal actua d’ofici per aquesta qüestió.  És ben bé allò de tirar la pedra i amagar la ma.

Per la seva banda el Partit Popular de Catalunya en boca del seu candidat a presidir la Generalitat Xavier Garcia Albiol, ha dit que ells no s’afegiran a al denúncia de Ciutadans, però “vigilarem l’actuació del govern per tal que no destini diners públics a fomentar manifestacions partidistes o rupturistes” en clara al·lusió a la concentració prevista per la tarda de l’11S a la Meridiana de Barcelona. És curiós observar l’enfoc esbiaixat dels “peperos” catalans: es preocupen que no s’utilitzi diner públic per sufragar cap acte independentista, i en canvi veuen normal que entitats espanyolistes rebin subvencions del govern estatal per finançar les seves activitats a Catalunya. Com diria aquell, la llei de l’embut: ample per mi, i estret per tu.


Per acabar, voldria destacar una tercera reacció a la unitat independentista catalana. És la del secretari de política federal socialista, Antonio Pradas, que ha valorat la llista unitària de “Junts pel Sí”, com “una manca de respecte d’una candidatura en la que estan units la vella burgesia catalana i una antic comunista”. Certament a la caverna espanyola encara no s’han adonat que el que uneix a gent tan dispar en una candidatura unitària no és altre cosa que el desig immens d’assolir la INDEPENDÈNCIA de tot un poble.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada