dimarts, 4 d’agost del 2015

El president Mas convoca eleccions pel 27 S


Compleix amb el seu compromís amb Catalunya tot i les amenaces de Madrid


El caràcter plebiscitari del 27S l’haurem de donar els ciutadans polaritzant el vot en les dues alternatives possibles: la dels que estiguin a favor de la independència o la dels que hi estiguin en contra  


Tal com estava previst, el president de la Generalitat Artur Mas ha convocat eleccions pel diumenge 27 de setembre tot i les advertències i amenaces del govern espanyol però també de determinats personatges de la vida política espanyola. Entre aquestes amenaces destaquen les paraules de la vicepresidenta del govern espanyol i becària de Rajoy. En la seva intervenció ha comentat que “llegirem el decret de convocatòria, si respecta la Llei bé, sinó l’impugnarem com ja hem fet altres vegades”. Però al Sra. Soraya Sáenz no s’ha quedat satisfeta i ha afegit que “estarem pendents de que es compleixi la Llei també de tot el procés electoral, caL esperar que tot i estar en funcions, el president Mas compleixi amb la neutralitat que cal exigir-li atès que governa per tots els catalans”. Ha acabat el seu míting amb cara de molt mal humor i ha conclòs que “la primera obligació dels governs autonòmics és respectar la Llei, la Constitució i l’Estatut”.

Per la seva banda el president Mas en una breu declaració institucional al país ha demanat als catalans que assumeixin la responsabilitat que el moment exigeix, remarcant que “som una nació mil·lenària que té dret a decidir el seu futur”. Ha justificat la convocatòria d’eleccions per la negativa del govern espanyol a dialogar i ha afegit que "els catalans hem de ser conscients que tot el món ens observarà”. El president Mas ha ciontinuat dient que "Estem davant d'una situació excepcional que requereix decisions excepcionals".També ha comentat que la convocatòria de les eleccions respecta "el marc legal vigent en la forma, tot i que les eleccions seran molt diferents en el fons".

El que està clar és que el 27S els catalans ens la juguem. Mai haurem tingut tan a prop la possibilitat d’assolir la independència, però paral·lelament mai haurem estat tan a prop de rebre una immensa decepció. Per tal que aquesta decepció no es produeixi cal que el dia 27 de setembre cap independentista, cap català que aspiri a que el seu país sigui lliure es quedi a casa. No es pot malbaratar cap vot per la independència i tots seran molt importants. Hem de poder conscienciar fins aquella data a tots el compatriotes per que ningú falli. Si ho aconseguim guanyarem.

Atès que el decret de convocatòria de les eleccions ha de ser exquisit amb la legislació espanyola per tal de no ser recorregut davant del Tribunal Constitucional que és l’arma jurídica encarregada de donar suport  legal a totes les demandes del govern espanyol contra els interessos de Catalunya, caldrà que el caràcter plebiscitari d’aquestes eleccions el donem els ciutadans amb els nostres vots que haurem de decidir votar als que volen la independència de Catalunya, o a aquells que prefereixen continuar sent una colònia espanyola i per tant un país espoliat al que se li discuteix el dret a parlar la seva llengua entre moltes altres discriminacions. En aquestes eleccions només estaran en joc aquestes dues opcions: la de la independència de Catalunya representada per “Junts pel Si” (CDC i ERC) o per la CUP i tota la resta de forces polítiques que es presentaran a aquestes eleccions que són del tot contràries  a la independència. 


Per tant els ciutadans haurem d’assumir una responsabilitat com mai hem assumit, fent que els nostres vots no es dilueixin en un conjunt de partits diferents, sinó que els partidaris de la independència haurem de concentrar els nostres vots en “Junts pel Sí” o les CUP. No hi haurà cap altre alternativa pels patriotes catalans que anhelin la independència de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada