dimarts, 21 de juliol del 2015

Anem a totes...!!!


"Si l’Estat bloca el govern o el Parlament proclamarem igualment la independència"


Les eleccions del 27S comencen a tenir un clar sentit plebiscitari.

   

Ahir a la tarda es va presentar al MACBA la candidatura unitària “Units pel Sí” amb l’objectiu d’aglutinar el vot independentista en una sola candidatura transversal i sense exclusions. Tal com s’ha donat a conèixer, la candidatura estarà encapçalada per Raül Romeva, ex eurodiputat del Parlament europeu per ICV. Romeva va deixar el partit ara fa uns mesos per discrepàncies amb la direcció dels ecosocialistes que finalment es van treure la careta i van aparcar l’opció independentista per abraçar l’espanyolisme de Podemos.

El segon lloc a la llista serà per Carme Forcadell, fins fa ben poc presidenta de l’ANC, que va deixar la presidència de l’entitat per raons estatutàries, i que ha estat capaç de liderar exitosament a Catalunya l’independentisme de la societat civil d’una manera exquisidament transversal a través de l’Assemblea Nacional Catalana. La seguirà en la llista Muriel Casals presidenta d’Òmnium, i que juntament amb Forcadell ha donat suport a totes les iniciatives de l’ANC, i ha contribuït per ella mateixa en accions concretes per defensar i eixamplar les bases del sentiment independentista.

Els llocs quart i cinquè seran per Mas i Junqueras respectivament. Poc cal afegir d’aquests dos valors de la política catalana, estendards de la independència que es complementen molt bé. Mas, molt conegut a Europa i al món per defensar els interessos de Catalunya davant dels ofecs a que ens han sotmès els governs espanyols i en particular aquest últim del PP, i Junqueras identificat des de sempre a Catalunya amb la independència. Un tàndem del tot necessari i imbatible per garantir l’èxit del 27S.

Pel que diuen els mitjans de comunicació, sembla que la llista la tancaria Pep Guardiola, l’exentrenador del Barça, avui entrenador del Bayern München, que ja en moltes ocasions ha mostrat el seu recolzament als sentiments d’independència dels catalans. Tancar la llista amb Guardiola és un altre encert dels que han confeccionat aquesta llista unitària atès que es tracta d’un personatge molt conegut a nivell internacional. De fet, només transcendir als mitjans que Guardiola tancaria la llista unitària, les reaccions a Madrid han palesat un gran nerviosisme. El ministre Garcia Margallo va comentar irònicament que “Guardiola havia estat un bon entrenador, però no li coneixia les seves habilitats polítiques”. Per la seva banda, Jorge Fernández Diaz ministre de l’Interior del govern espanyol ha canviat la ironia del seu col·lega per treure a relluir la seva fòbia vers els independentistes. La seva reacció ha estat la pròpia d’un ultra, i ha arribat a dir en referència a Guardiola "Veiem que es treuen la careta i gent que ha jugat i ha triomfat amb la selecció espanyola de futbol veiem que anava segurament no per interès patriòtic, sinó per interès crematístic, perquè hi ha persones que el Déu que tenen és el dels diners". Com es veu, a Madrid ha caigut molt malament que els catalans haguem refet la unitat política, i que personatges importants dels catalanisme, reconeguts a Europa i al món, recolzin les ànsies d’independència dels catalans.

Tornant a la presentació d’ahir, vull destacar el discurs potent i convençut de Raül Romeva. Algunes de les seves afirmacions són:
  • “El 27-S és la possibilitat d'exercir el nostre dret de vot, expressar què volem fer, i òbviament, si hi ha majoria, fer-ho”
  • “Si el dia 27-S la nostra proposta té majoria suficient, volem que el Parlament declari solemnement que, en virtut d'aquest mandat, s'iniciï el procés d'independència.”
  • “Quan tinguem tot això fet, proclamarem la independència: voldrà dir començar el procés de desconnexió amb l'estat espanyol.”
  • “Sapiguem que si en aquest procés l'estat bloca el govern o el Parlament de Catalunya procedirem igualment a la proclamació d'independència i a l'aprovació de la llei de transitorietat jurídica.”
  • “Anem a totes. Cal que tothom entengui que això va de debò.”


Ara només cal aconseguir un magnífic resultat pel 27S. Seria ideal que les forces sobiranistes no baixin dels 85 escons comptant amb els de les CUP. Veurem com va  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada