dilluns, 13 d’abril del 2015

L’11 de setembre omplirem la Meridiana


15 dies després omplirem el Parlament de Catalunya de diputats independentistes


Per raó dels estatuts de l’ANC Carme Forcadell plega en la presidència de l’entitat



La Diada del 2015 convertirà la Meridiana en el Carrer Major de la República Catalana. Aquest és l’objectiu de l’Assemblea Nacional Catalana per aquest any. Recordem que des de la seva creació l’Assemblea ha estat la responsable de mobilitzar als catalans per la Diada. A l’any 2012, la gran manifestació al Passeig de Gràcia de Barcelona va concentrar a 1 milió dues centes mil persones; a l’any 2013, la cadena humana que va travessar tot Catalunya unint la Catalunya del Nord amb el País Valencià, va convocar 1 milió sis-centes mil persones, i l’any passat la V de la victòria construïda entre la Gran Via i la Diagonal de Barcelona va reunir 1 milió vuit-centes mil persones més. Aquest any és vol omplir la Meridiana que té una longitud de més de 7 km., i que es dividirà en 135 trams (tants com escons té el Parlament de Catalunya) per tal de facilitar la distribució de la gent al llarg de tota l’avinguda.
         
L’Assemblea vol aprofitar la Diada per fer arribar al Parlament de Catalunya els 10 eixos que han de constituir la columna vertebral de la República Catalana. Aquests 10 eixos són: Regeneració Democràtica, Obertura al Món, Benestar i Justícia Social, Innovació, Sostenibilitat, Equilibri Territorial, Solidaritat., Igualtat, Educació i Cultura i Diversitat.

Aquest 11 de setembre proper vol convertir-se doncs en la primera pedra de la futura República Catalana i ser un pas definitiu pels anhels d’independència del poble català. Però a banda d’això, aquest 11 de setembre serà una Diada que tindrà unes característiques que la faran molt especial, doncs es celebraran 16  dies abans del que han de ser les eleccions plebiscitàries al Parlament de Catalunya. I aquest fet li atorga un caràcter molt especial. És una evidència que els dies i setmanes posteriors a l’èxit de la Diada han estat en aquests darrers 3 anys d’autèntic fervor secessionista, el moment culminant si es vol dir així d’un màxim de persones partidàries de la independència, i que aquesta xifra ha estat proporcional a l’èxit de la Diada. Com més exitosa ha estat la celebració de l’11 de setembre, més fervor independentista s’ha generat els dies i setmanes posterior a la celebració.

Per tot plegat, la Diada d’aquest any ha de ser un èxit, i un èxit aclaparador. Depèn de la intensitat d’aquest èxit que per les eleccions dels dia 27 de setembre, s’aconsegueixi o no, una majoria independentista àmplia en el Parlament de Catalunya.


En l’assemblea de l’ANC celebrada a Lleida, es va confirmar que la junta actual de l’entitat cessa per raons estatutàries. Aquest fet genera una preocupació important atès que entre les persones que deixen el seu càrrec hi ha la Carme Forcadell, fins ara presidenta de l’entitat, i persona que ha estat clau en molts aspectes gràcies a la seva personalitat. Carme Forcadell ha estat capaç de reconduir als partits polítics quan ha fet falta, refer la unitat interna de l’Assemblea quan algun partit polític ha intentat controlar-la indirectament, i engrescar a una part molt important de la societat civil catalana per fer-los participar, a tots plegats, i lluitar cadascú al nostre nivell per assolir algun dia la independència. Ara aquesta dona plega, i el temor és que darrera d’ella hi hagi el buit, o bé l’intent de dominar l’Assemblea des d’alguna opció política com per exemple ERC. I els polítics han de saber que el procés ha arribat on ha arribat gràcies a la transversalitat de la que ha fet gala l’ANC. Confiem que la política no ho esguerri tot com ja ha estat a punt de passar aquests últims mesos. Confiem també que la substitució de Carme Forcadell al front de l’ANC sigui encertada i el nou president/a pugui confegir un equip sòlid i sense fissures capaç de mantenir viu el procés. Un garn i profund  agraïment a la Carme Forcadell per la seva gran tasca al front de l’Assemblea. 


Senyors de Convergència, senyors d’ERC, senyors de les CUP, no ens furteu als catalans la il·lusió de la independència

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada