dimecres, 29 de gener de 2020

Els Judes de la política catalana


ERC ha passat d'impedir la investidura del president Puigdemont a acceptar que se li retiri l’escó al president Torra. Aquests fets gravíssims, complementats per un seguit de des-encontres entre tots dos partits, justifica que el president Torra hagi decidit convocar eleccions. El govern català no por continuar intentant fer veure que no passa res, quan un dels seus socis no para de cometre deslleialtats una darrere de l’altre.


El lamentable espectacle de dilluns passat al ple de Parlament, veient als diputats d’ERC assentats a les seves cadires sense aplaudir al president Torra va evidenciar clarament que havien escollit el camí de la traïció, i no el camí de la lleialtat al soci de govern.L’enrenou entre Junts per Catalunya i ERC ve de lluny, però la troca es va començar a embolicar dies enrere quan una delegació d’ERC va negociar amb el PSOE a Madrid la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. Aquesta delegació d’ERC estava presidida per Gabriel Rufián, un personatge tèrbol (per dir-ho suau), amb un nivell cultural molt limitat, però amb una maldat innata que li surt fins i tot per les orelles. No sabem que es va pactar; sobre el pacte ens han explicat de la missa la meitat, però comencem a veure’n els resultats.

La justícia espanyola va començar a perseguir al president Torra per una pancarta penjada al balcó del Palau de la Generalitat en favor dels presos polítics i dels exiliats en període preelectoral. A conseqüència d’aquest fet el TSJC inhabilita al president i la Junta Electoral Central demana que se li retiri l’escó de diputat al Parlament de Catalunya, fet que es portat a la pràctica per el secretari del Parlament. Ni la Junta Electoral Central, que és un òrgan de caràcter administratiu té potestat per retirar-li l’escó sense sentència ferma, ni el secretari del Parlament té atorgada la capacitat de destituir un diputat. Això només es pot dur a terme si la presidència del Parlament pren la decisió. I justament això és el que va fer Roger Torrent, un altre “don nadie” posat a exercir un càrrec que li ve molt gran, li va demanar al secretari del Parlament que executés l’ordre de deixar sense escó al president de la Generalitat.   

Davant d’aquesta situació, el president de la Generalitat només tenia una sortida plena de dignitat, dir-li a ERC: “Srs., després de les seves deslleialtats continuades, convoco eleccions... ho faré després d’aprovar els pressupostos per no perjudicar més el país” i això és el que el president Torra ha comunicat públicament avui que faria. Per tant s’obre un nou període electoral que ara per ara cal preveure que culmini amb unes noves eleccions allà per els mesos de maig o juny. Serà la consumació de la traïció d’ERC a l’independentisme, perquè actuar així només s’explica si es prioritzen els interessos del partit per sobre dels del país i de l’independentisme. 

Però hi ha més fets; de tants que n’hi ha hagut fer-ne una llista seria molt llarg. Però si que val la pena recordar el primer de tots, el que va demostrar la classe de persona que és el president del Parlament Roger Torrent. Aquest primer fet es va produir quan Torrent va desconvocar el ple del Parlament que havia d’escollir a Carles Puigdemont coma president de Catalunya. Aquella primera actuació de Torrent ja va deixar clar la classe de persona de la que estem parlant, i des de llavors ençà, fins avui, la seva actuació en cap cas mereix cap comentari positiu: un sectari amb totes les lletres, un bocamoll també amb totes les lletres, i un cagacalces immens. Aquest senyor no mereix cap respecte polític.

Aquest parell de Judes representen les misèries humanes
de la política
Aquesta actitud indecent d’ERC vers els seus socis de govern xoca amb les paraules que mossèn Junqueras deia ahir mateix al Parlament quan va comparèixer amb la resta de presos polítics a la comissió que està estudiant l’aplicació de l’article 155. Deia Junqueras que cal dialogar fins i tot amb aquells que aplaudeixen que ells estiguin a la presó. El que no entenc és com es pot fer aquesta afirmació quan porten mesos negant-se a dialogar amb el seu soci de govern. Tan imbècils ens creuen? 

Estic convençut que d’aquí a les eleccions encara en veurem de grosses. Jo estic pendent de que el president Puigdemont expliqui alguns dels fets ocorreguts durant el seu mandat. Va dir que no li semblava correcte explicar-ho mentre s’estava jutjant a Oriol Junqueras, però ara aquest judici ja està acabat. Per quan les explicacions president Puigdemont? 


                                      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada