dissabte, 29 de setembre del 2018

Mil vuit-cents provocadors es manifesten a Barcelona per homenatjar la violència policial de l’1-O.


Incidents, cops de porra, i violència generalitzada del cos de Mossos d’Esquadra contra l’independentisme, que contrasta amb el silenci còmplice? del govern català.



Le xarxes socials exigeixen amb raó la dimissió immediata del conseller d’Interior Miquel Buch, i demanen explicacions al president de la Generalitat Quim Torra        



Aquest matí ha estat un matí mogut a Barcelona. D’una banda una manifestació convocada per un sindicat policial espanyol que amb l’excusa de reclamar l’equiparació salarial dels diferents cossos policials de l’Estat, es concentraven a Barcelona de fet per homenatjar als seus companys de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional per la seva actitud en defensa de la Constitució, tot just un any després que atonyinessin de mala manera a més de 1000 catalans que l’1 d’octubre de l’any passat intentaven votar democràticament el futur de Catalunya com a poble. Aquesta manifestació ha comptat amb el suport del PP, de C,s, de Vox i de PxC. Tot i així la Guàrdia Urbana en principi ha situat en 1.800 el nombre de persones que han assistit a la convocatòria, i poc temps després, sense cap explicació, la pròpia Guàrdia Urbana ha elevat la xifra fins als 3.000 participants. Sigui com sigui, un fracàs absolut atès que segons els convocants esperaven superar la xifra dels 10.000 manifestants procedents de tota Espanya. 

Per altre banda, i amb l’objectiu que aquest col·lectiu no humiliés encara més als més de 2 milions de catalans que l’any passat varen decidir sortir a votar, i als més de 1.000  ferits a conseqüència de les càrregues policials que es van produir, més de 6000 independentistes han convocat una contramanifestació de rebuig a la presència del feixisme espanyol i de l’unionisme passejant pel carrers de Barcelona. 

Com era de preveure, s’han produït incidents. La convocatòria policial era una clara provocació a aquells que se senten independentistes, que van ser atonyinats impunement, i que a sobre, a casa seva, es reti un homenatge a la violència policial que va poder veure tot el món amb unes imatges d’una cruesa absoluta. Tot i que defenso la llibertat d’expressió, també defenso la dignitat de les persones, i per això entenc que la manifestació policial no s’hauria d’haver autoritzat mai a Catalunya. Directament és un insult a la dignitat de bona part dels catalans.

La concentració de Policia Nacional, Guàrdia Civil
 i altres afegits a la plaça Catalunya. 3000?, 1800?
Més aviat quatre gats 
Aquest matí alguns grups independentistes han volgut trencar el cordó de seguretat del Mossos d’Esquadra per apropar-se a la manifestació espanyolista, i aquesta vegada els cops de porra han anat a càrrec de la pròpia policia catalana, amb algunes escenes que en certa mesura recordaven situacions viscudes ara fa un any. Més d’un cop de porra ha obert més d’un cap. Segons l’últim balanç del SEM, s’han hagut d’atendre 14 ferits, 11 dels quals han estat donats d’alta sobre el terreny i 3 han estat traslladats a centres hospitalaris. Per part del Mossos sembla que han practicat 6 detencions.

Es curiós observar que “casualment” tots els ferits i detinguts pertanyen al grup dels independentistes. Potser algun dia, algú amb responsabilitats en el cos de Mossos d’Esquadra, explicarà perquè la violència de l’extrema dreta i del feixisme disposa de carta blanca per actuar violentament a Catalunya. Tanmateix, i malgrat el Mossos, avui Barcelona ha viscut una gran reacció ciutadana contra la provocació de l’extrema dreta, el feixisme i altres afegits. 

Qui no ha sabut reaccionar fins ara és el govern de Catalunya. Ni el conseller d’Interior Miquel Buch ni el president de la Generalitat Quin Torra han estat capaços d’oferir la més mínima explicació dels fets, ni demanar disculpes als catalans per tot el que ha succeït i pel ferits que hi ha hagut. En certa mesura una nova decepció d’uns dirigents polítics que encoratgen a la gent a sortir al carrer a defensar la República i llavors ells, covardament, envien a la policia a repartir estopa. Les xarxes exigeixen, amb raó, la dimissió immediata del conseller Buch. 



                    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada