dijous, 2 de febrer del 2017

CDC de nou al bell mig de l’huracà desfermat per una operació oberta per la Guardia Civil, en dates clau per l’independentisme. El govern espanyol utilitza el joc brut en lloc de exercir la política.


El Pacte Nacional pel Referèndum, la contundència de Puigdemont assegurant que el referèndum es farà per més que l’Estat s’hi oposi, i el suport ciutadà a Mas, Ortega i Rigau davant del judici que comença dilluns, han desencadenat una operació policial i mediàtica contra la imatge d’un partit que aposta clarament per la independència.


El govern espanyol, les seves clavegueres i el seu braç judicial, mostren tota la seva força per atemorir i desestabilitzar a l’independentisme.Avui Catalunya està vivint una nova tempesta mediàtica organitzada per el govern espanyol per desestabilitzar l’independentisme i generar dubtes entre els catalans. Com sempre el govern espanyol ha triat una data important per desencadenar aquest nou atac a la imatge dels polítics catalans atès que l’independentisme està revifant a causa dels esdeveniments que estem vivint.

Aquesta setmana està resultant clau per a l’independentisme. D’una banda el “Pacte Nacional per Referèndum” ha aconseguit consensuar entre les més de 80 organitzacions que hi participen, un manifest que demana la realització a Catalunya d’un referèndum pactat amb l’Estat espanyol, per que els catalans puguin decidir lliure, pacífica i democràticament el seu futur polític.

Segons va anunciar ahir Joan Ignasi Elena, coordinador del pacte, fer un referèndum a Catalunya acordat amb l’Estat espanyol és del tot legal. Si el govern espanyol no vol dialogar sobre aquesta possibilitat, excusant-se en la il·legalitat constitucional d’aquest referèndum, de fet el que està fent és posar de manifest que el seu NO al referèndum és un no polític, atès que segons Elena, no hi ha raons fonamentades jurídicament per dir que el referèndum no es pot fer.

Per això, el Pacte Nacional pel Referèndum (PNR) es proposa dur a terme un conjunt d’accions que posin de manifest que aquesta negativa del govern espanyol és una negativa política i en cap cas jurídica. Aquestes accions es duran a terme per tota la geografia espanyola, però també europea i mundial. El PNR té previst també demanar una entrevista amb el govern espanyol  per exposar-li aquest punt de vista.

També ahir, el president Puigdemont es va reunir amb el cos consular acreditat a Barcelona per transmetre la seguretat que el referèndum es faria com a molt tard al setembre d’aquest 2017 i es faria amb totes les garanties jurídiques i democràtiques. Puigdemont anava acompanyat del conseller Romeva, i tots dos varen demanar als consols que expliquin bé als països que representen la intenció escrupolosament democràtica del govern català. Puigdemont va insistir en la voluntat insubornable del poble català de decidir lliurement el seu futur polític, i que aquesta voluntat no canviarà per més amenaces que l’Estat espanyol formuli contra Catalunya.

Aquest fet ha molestat molt al govern espanyol, de manera que hores després de produir-se la trobada de Puigdemont amb els consols, Enric Millo, delegat del govern espanyol a Catalunya, també els ha reunit per explicar que el govern espanyol no consentirà mai que aquest referèndum es celebri adduint que “Espanya té unes regles del joc recollides en la Constitució, que garanteixen la igualtat, la cohesió i la convivència; que cap part d'Espanya té el dret de trencar-la i que ningú està per sobre de la llei i que fer-ho és anar contra la democràcia”

L’últim fet que ha posat del nervi al govern espanyol ha estat la notícia que dilluns vinent, en el judici que es celebrarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra l’expresident Mas i les exconselleres Ortega i Rigau, a dia d’avui quasi 30.000 persones han confirmat que hi assistiran per donar-los suport. Sent dilluns un dia feiner, que tantes persones es vulguin concentrar a les portes del TSJC no deixa de ser demostratiu de la força i l’embranzida que l’independentisme està assolint de nou aquest dies.

Per tot plegat, el govern de Madrid ha decidit posar en funcionament les seves clavegueres i intentar, a través de la difamació i la calumnia, crear dubtes dins de l’Independentisme. Sembla que la Guàrdia Civil hauria detingut en el marc de “l’operació Pika” a més de 18 persones a les que se’ls acusa d’una llarga llista de delictes econòmics.

El govern espanyol sempre fa servir la mateixa tàctica: quan es veuen en perill engeguen el ventilador en marxa i comencen a escampar la porqueria per tot arreu. Sovint, fins i tot es tracta d’una porqueria cuinada ad hoc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada