diumenge, 27 de desembre del 2015

Ja n’hi ha prou de fer el ridícul: ara els de la CUP s’ho faran als "xinos”


En una assemblea, amb personatges que han demostrat àmpliament la seva catalanofòbia, els resultats no es poden considerar mínimament seriosos


La CUP es desinflarà com una pilota punxada. Lo seu no és la política; lo seu és la confrontació social  



En el ridícul més espantós mai fet a Catalunya, avui la CUP ha aconseguit superar-se a ella mateixa i arribar a quotes mai imaginades de ruqueria i ridícul. Després de tenir a mitja Catalunya pendents de la seva assemblea a Sabadell en la que s’hi havia d’escollir una de quatre posicions alternatives, s’han efectuat tres votacions. En la primera s’ha descartat l’opció que menys vots havia recollit; en la segona ha succeït exactament el mateix, de manera que per una votació final han quedat dues de les quatre alternatives proposades la 1 (investir a Mas) i la 2 (eleccions al març). Així les coses s’ha fet la tercera i última votació del dia en la que les dues opcions han quedat empatades. Les dues han recollir exactament el mateix nombre de vots (1.515 vots cada una). Ara els de la CUP resoldran aquest empat jugant als "xinos"

La CUP porta marejant la perdiu des de l’endemà del 27S prorrogant incomprensiblement la seva decisió sobre la investidura del president Mas al qual l’hi han dit NO en les dues sessions d’investidura celebrades fins el dia d’avui. Ara, pel que sembla, la cúpula directiva de la CUP no s’atreveix a decidir que fer, i en conseqüència portarà de nou el dilema a les assemblees locals i convocaran un Consell Polític ampliat pel dissabte vinent (dia 2 de gener) en el que haurien de fixar finalment la seva posició sobre la possible investidura (o no) del president de la Generalitat. Cal recordar que només quedaran 7 dies per una possible investidura. Si transcorreguts aquests 7 dies (arribats doncs al dia 9) no hi ha investidura, les eleccions quedaran automàticament convocades pel mes de març amb tots els riscos que això comporta.

D’entrada som molts que volem que la candidatura de “Junts pel SÍ” es torni a presentar, i que el president Mas en sigui el seu candidat. Tanmateix el cansament del vot independentista és evident i tot plegat pot comportar uns resultats més dolents que els del 27S. Per altre banda la CUP en tot aquest procés ha decebut a molta gent, per la seva manca de seriositat i per no entendre que són el partit més minoritari del Parlament i no estan en condicions d’exigir masses coses a canvi del seu vot. Per tot plegat em sembla que unes noves eleccions resultarien dolentes per l’independentisme que segurament veuria minvada la seva força com a conseqüència de la decepció que la pèssima gestió de la victòria del 27S ha significat.

Però realment unes noves eleccions són evitables? Em temo que no. Em temo que hi estem avocats. Tinc la sensació que en aquests moments molts dels votants de Junts pel Sí prefereixen córrer el risc de tornar a les urnes abans de dependre d’una colla de eixelebrats als que de cap manera es pot prendre seriosament. Un col·lectiu que vol canviar el sistema social sense haver guanyat unes eleccions; un col·lectiu que defensa el contrari al sistema social vigent i dona ple suport als okupes; un col·lectiu anti-capitalista que posa en risc el sistema econòmic que tenim des de fa segles, un col·lectiu que vol “nacionalitzar” el sistema sanitari català i que està en contra de la Unió Europea. Un col·lectiu en definitiva marginal i sense massa qualitat intel·lectual en les seves files, entre molts altres aspectes criticables.


Per altre banda, la CUP està tan mal organitzada, que no es poden prendre seriosament les seves actuacions. Per posar un exemple, en l’assemblea d’avui s’ha descobert a un personatge que havia militat a Ciutadans i UPyD, anticatalanista, i que en diversos twits que han aparegut a la xarxa havia manifestat la seva oposició a la immersió lingüística o la seva defensa de les curses de braus a Catalunya. Aquest personatge avui sembla que està afiliat a la CUP, i la pregunta és quants d’aquests “elements” infiltrats hi havia avui en l’assemblea de Sabadell? Pot garantir la CUP que tots els que estaven en el recinte acreditats per poder votar són gent “legal”? Algú pot afirmar amb rotunditat que les votacions són legals i no hi ha cap possibilitat de tupinada de gent infiltrada pel CNI per exemple? Mentre subsisteixin aquests dubtes, tot el que pugui fer la CUP no té cap credibilitat. Ells s’ho han buscat. Bon vent i barca nova, nois (i noies) de la CUP, amb la vostra ineptitud us heu carregat el procés d’independència i heu acabat amb la il·lusió de molts catalans. A mai veure.                      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada