dilluns, 23 de novembre del 2015

El govern espanyol del PP sotmet Catalunya a una discriminació humiliant i inacceptable


Mentre les comunitats autònomes espanyoles rebran el FLA sense més limitacions que la quantitat que Madrid els vulgui pagar, Catalunya es veu sotmesa a una discriminació negativa condicionant el cobrament del FLA als capricis del tàndem Rajoy-Montoro.Aquesta situació equival a una intervenció pura i dura dels comptes de la Generalitat de Catalunya per part del Govern espanyol.
Feia dies que es veia a venir que el govern espanyol estava preparant alguna barrabassada contra Catalunya. Cada vegada que el ministre Montoro parlava del FLA, ho feia insinuant que calia  assegurar que els diners que es pagarien a Catalunya no servirien per pagar vel·leïtats independentistes, evitant concretar quan es pagarien els diners. Amb la seva arrogància cínica Montoro deia que estaven estudiant la manera de assegurar-se el bon ús dels diners que envien a Catalunya, donant per suposat que la Generalitat administra malament els diners que rep de Madrid.

La guinda del pastel la vàrem tenir divendres passat quan la Sra. SSS (Soraya Sáenz de Santamaria) vicepresidenta del govern espanyol i becària del president del govern, divendres passat anunciava cofoia que els catalans seriem discriminats respecte de la resta de comunitats autònomes atès que els comptes de la Generalitat estarien sotmesos a un estricte control i a un seguiment  mensual per assegurar que no eren utilitzats per qüestions que fossin contràries a les lleis o la Constitució.  Les finances catalanes doncs han estat intervingudes pel govern central fins que “Catalunya deixi de ser un risc per  a l’interès general”  i es justifica aquest risc per les declaracions públiques dels governants de Catalunya i per la baixa qualificació del deute català per part de les agències de ràting.

Un atropellament més del PP a Catalunya. Una humiliació inacceptable als catalans que som la segona comunitat que més contribueix de tota Espanya. Una revenja amb tota regla contra aquells que votem independència. Un atac a la Generalitat, als seus funcionaris i als servidors públics que com a conseqüència de la decisió d’aquests “trileros” espanyols veuen com es posa en risc el cobrament de les seves nòmines el propers mesos. Una indecència pròpia de gent dolenta, de gent malalta, i de gent incompetent.

Montoro posa tota una sèrie de condicionants per poder rebre uns diners que són nostres, i el conseller Mas Colell  es qüestiona l’objectiu últim d’aquestes mesures que segons ell, no és altre que provocar el col·lapse econòmic de la Generalitat. Mas Colell ha afegit que “la Generalitat ja està intervinguda, no sé que més volen...” i ha negat qualsevol manca de transparència del Govern català.  Demà al mig dia, el president Mas ha convocat una conferència de premsa per parlar d’aquesta situació. Veurem que diu.  

No soc jurista però em pregunto sobre la constitucionalitat d’aquesta mesura. El govern espanyol pot discriminar negativament a una comunitat autònoma? Semblava que un dels motius pels qual no es podia  accedir a que Catalunya tingués un concert econòmic a l’estil dels bascos, era precisament per que trencava l’uniformisme de les comunitats que estan dins de la LOFCA, i això no era constitucional. I al revés ho és? tractar amb discriminació negativa als catalans és constitucional?  Si és així, aquesta Constitució és la Llei de l’embut...

Finalment comentar que la premsa internacional ja s’està fent ressò d’aquest nou atac del govern espanyol a Catalunya. Així el diari econòmic francès “La Tribune” explicava en un article que el govern espanyol intenta asfixiar el govern català per tombar la majoria independentista.


Amb la que està caient algú s’explica d’alguna manera mínimament coherent que Juts pel Sí i la CUP encara no tinguin un acord de legislatura?   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada