divendres, 14 de març del 2014

Un altre “Margallada”


Segon informe del ministre Garcia Margallo, en contra de la viabilitat econòmica d’una Catalunya independent


Una vegada més, l’amenaça i el discurs de la por són les armes dels unionistes contra Catalunya



El ministre d’afers estrangers espanyol Margallo, és qui s’està mostrant més actiu en els esforços per negar legitimitat al moviment sobiranista català. Entre moltes altres actuacions, cal significar el primer informe que va fer arribar a les ambaixades espanyoles argumentant contra la independència de Catalunya des de la vessant rància dels espanyols de la caverna. Ara acaba d’elaborar un segon informe que es basa una vegada més en el discurs de la por. A banda del nul rigor científic de l’informe, Margallo dibuixa un panorama apocalíptic per Catalunya, en cas de ser un país independent: caiguda brutal del PIB, fugida  d’inversions estrangeres, elevats aranzels per les exportacions catalanes  a Europa, etc. Tot plegat com les set plagues d’Egipte juntes.



Ara el ministre Margallo demana una mena “d’alto el foc” en aquesta guerra en la que només ell s’hi ha ficat. Diu que ja n’hi ha prou de llançar-se improperis d’uns als altres (la part catalana només demana poder votar), i proposa contrastar amb evidències els seus informes que són més discurs de la por, i fàcilment qüestionables com ja han fet alguns economistes.

El ministre Margallo hauria de saber (segur que ho sap) que els catalans només volem votar, i alguns a més volem ser independents. Xoca que sigui precisament el ministre d’exteriors espanyols qui hagi agafat les regnes de les accions contra el sobiranisme català. Això només pot tenir una lectura, i és que el mateix govern espanyol és el primer a considerar que Catalunya no és Espanya: per això ens envia al ministre d’Exteriors i no al ministre d’Interior.  Bon senyal per les aspiracions catalanes.

En una clara mostra  d'arrogància, el ministre Margallo ha arribat a dir que estan disposats a acudir al Parlament de Catalunya per discutir amb els diputats sobre el rigor de les xifres presentades en aquest segon informe. Poques hores després de fer aquesta proposta, CiU amb el suport de ERC li ha demanat al ministre que comparegui al Parlament per tal de debatre sobre la qüestió. Encara no hi ha resposta del ministre.

Com  a primera reacció a l’informe, cal destacar les paraules del conseller Mas Colell que amb el to que el caracteritza va dir amb tota claredat que aquest document era una nova “margallada”, en clara al·lusió a les idees, a vegades agosarades, de l’Alcalde i president de la Generalitat Pasqual Maragall que van ser popularment batejades com “maragallades”. Per la seva banda el conseller de presidència Francesc Homs, va deixar molt clar  que “la nostra causa, no és de diners; és de dignitat”

Per la seva banda, la resta de partits catalans al Congrés s’han manifestat també contraris a l’informe del ministre Margallo, que com el primer que va fer, també el vol fer arribar a totes les ambaixades i consolats espanyols al mon, per tal que aquests tinguin arguments per combatre la independència de Catalunya quan sigui interpel·lats sobre aquesta qüestió. 

Aquest segon informe ha estat molt ben acollit en el sí de la caverna mediàtica espanyola que el veuen com una continuació del primer, que es centrava en demostrar la inviabilitat jurídica de la independència, mentre que aquest segon es centra en la inviabilitat econòmica.

En qualsevol cas cap novetat sobre el cúmul de calamitats que fa temps ens venen anunciant. Recrodem en aquest sentit que fa ben pocs dies, el propi Garcia Margallo va dir que una Catalunya independent "vagaria eternament pels espais siderals"  Tot el que conté aquell primer informe com el que s’explica en aquest segon són qüestions que per repetides una i cent vegades, ja cansen. Amb els discurs de la por, segur que al catalans no ens convenceran mai.


Restem dons a l’espera d’un tercer informe, que sens dubte serà tan fals i poc rigorós i sense cap credibilitat com els dos que han fet fins ara.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada