diumenge, 30 de març del 2014

La becària de Rajoy dona lliçons de democràcia a Barcelona


El partit popular continua incitant a l’odi contra tot allò que respira catalanitat


Venen a Catalunya, com si això fós el seu “cortijo” en el que poden fer el que els doni la gana



Fa pocs dies corria la notícia que Soraya Sáenz de Santamaria, vicepresidenta del govern espanyol i becària del president Rajoy, havia renyat al ministre Margallo, per que aquest havia assumit el paper d’ariet del govern espanyol contra la independència. Els rumors deien que la vicepresidenta li hauria demanat a Margallo que no parlés més de Catalunya, que d’ara en endavant seria ella qui assumiria aquest paper.

I el cert és que només uns dies després sembla que els rumors  esdevenen realitat. Aquest cap de setmana la vicepresidenta del govern espanyol, acompanyada de Sánchez Camacho, s’han dedicat a ofendre contínuament el sentiment d’aquells que estimem profundament Catalunya i la volem fora d’Espanya. I tot per fer contents a uns quants unionistes que aplaudeixen amb ràbia  quan senten el tipus de frase que tan agrada a determinats auditoris de les espanyes.


Veiem alguns d’aquestes frases,  d’entre les que avui ha utilitzat la vicepresidenta:

“No podemos disponer de lo que no pertenece a nadie sino a todos los pespañoles”
“No podemos autoritzar lo qeu no depende de nosostros; solo los espanyoles pueden decidir lo que es Espanya”
“No habrá consulta porque no puede haberla: está fuera de la ley y de la democràcia”
“que el president Mas respete el marco constitucional ya que en este reside la legitimidad democràtica”
“En política dialogar es un verbo que solo puede conjugarse dentro de la ley”
“Que ningun catalán se convierta en extranjero en su tierra”
       
De totes aquestes frases se’n podria fer el comentari corresponent per contrarestar-les però jo em conformaré analitzant-ne algunes: 

“La consulta està fuera de la democràcia”: Fa falta o bé una cara dura molt gran o bé una ignorància absoluta  per fer aquesta afirmació. La base de la democràcia està precisament en el respecte a la voluntat del poble. I aquesta voluntat popular només hi ha una manera de identificar-la: a través de les urnes; votant. No n’hi ha d’altre digui el que digui la becària de Rajoy.

“Ningun catalan extranjero en su tierra” Suposo que aquesta frase, la Sra. Soraya Sáenz no la deu pas dir pels nens que a Catalunya no poden estudiar íntegrament en català.  Les sentències del Constitucional i del Tribunal Suprem  en contra de la immersió lingüística fan que molts catalans en sentim estrangers a casa nostra i la mateixa Llei Wert pretén espanyolitzar als nens catalans en paraules del propi ministre. Sóm o no estrangers a casa nostra els catalans?

“En el marco constitucional reside la legimidad democrática”  Cal ser molt cínic per dir això, i dir-ho a la cara dels catalans, per que si fos cert, no seria possible que determinats articles de l’Estatut de Catalunya siguin anticonstitucionals i en canvi el mateix redactat en l’Estatut del País Valencià sigui constitucional. Per altre banda qui determina la constitucionalitat no és altre que el Tribunal Constitucional, totalment manipulat pel Partit Popular i pel PSOE. Ells fan les regles i ells les interpreten des de la parcialitat. Això és el marcconstitucional en el que resideix la legitimitat democràtica? Potser quan la Sra. Soraya Sáenz deixi de ser becària, haurà aprés el que realment vol dir la paraula democràcia, que és un concepte que encara no ha arrelat del tot en el sistema polític espanyol.


Finalment un comentari sobre la frase: “dialogar es un verbo que solo se conjuga dentro de la ley”. Només quatre paraules al respecte: l’únic diàleg que es pot fer dintre de la llei és el “diàleg per a besucs” que els del PP practiquen.  Qui va anar a dialogar amb ETA a Suïssa? El PP!   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada