dissabte, 29 d’abril del 2017

L’11 de desembre d’enguany ja té el format decidit


Un + (signe més) humà, immens i multicolor, construït per milions de catalans a la cruïlla d’Aragó amb el Passeig de Gràcia, un signe positiu pel procés per intentar continuar sumant voluntats.


La manifestació d’aquest 11 de setembre, que pot ser la última sota la dependència de l’Estat espanyol, podria ser l’antesala d’una DUI, si el govern espanyol utilitza la força per impedir el referèndum.L’Assemblea Nacional Catalana, en la seva reunió a Granollers ha decidit com serà la manifestació de l’11 de setembre. L’any passat, es va optar per desconcentrar els actes de l’11 de setembre en cinc escenaris diferents: Berga, Lleida, Salt, Tarragona i Barcelona, i aquest any els organitzadors han volgut tornar a omplir de colors els carrers de Barcelona. Tothom queda convocat pel proper 11 de setembre per dibuixar un immens signe + a la cruïlla dels carrers Aragó i Passeig de Gràcia.

L’ANC es reserva la possibilitat de canviar el format de la Diada, en funció dels esdeveniments que sens dubte es produiran durant els propers mesos. L’assemblea de l’ANC ha pres però altres determinacions importants com la realització d’una DUI en cas que l’Estat espanyol exerceixi algun impediment coercitiu per impedir votar lliurement als ciutadans catalans el dia del referèndum. Un referèndum que l’ANC vol que es formuli amb una pregunta binària, clara, afirmativa, i amb observadors internacionals tant durant la campanya com el mateix dia del referèndum. El Parlament de Catalunya haurà d’executar el mandat que resulti de la voluntat de les urnes. El full de ruta de l’Assemblea passa per aprovar la llei de transitorietat, obediència a aquesta llei del Parlament, i cloure amb la declaració d’independència.

El president Puigdemont ha assistit a l’Assemblea de l’ANC i ha manifestat que en les properes setmanes el govern espanyol rebrà una proposta del govern de Catalunya per negociar allò que el poble de Catalunya reclama tan majoritàriament, com és el votar en referèndum el futur del país. La proposta, que és l’últim intent que fa la Generalitat per pactar el referèndum amb el govern espanyol, està sent elaborada en el sí del Pacte Nacional pel Referèndum, i comptarà amb el suport de les moltes signatures que des de fa setmanes s’estan recollint a tots els recons de Catalunya. 

Un president Puigdemont que ha hagut de renunciar a un viatge comercial al Marroc, atès que les autoritats marroquines han informat al govern de la Generalitat que cap representat polític del govern marroquí no els rebria per pressions del govern espanyol. Aquest viatge s’havia organitzat juntament amb la regió de Flandes, i tenia com objectiu posar en contacte empreses catalanes i de Flandes amb industrials marroquins per intentar trobar punts d’interès d’uns i altres i facilitar intercanvis comercials entre els tres territoris. Així doncs la diplomàcia espanyola continua boicotejant qualsevol actuació de la Generalitat fora de les nostres fronteres, encara que es tracti de simples delegacions comercials. 
   
Tornant a la Diada, sembla que la immensa creu que es vol construir a la cruïlla d’Aragó amb Passeig de Gràcia, es formarà segons diferents columnes de manifestants que arrencaran de diferents punts de la ciutat i confluiran en la cruïlla esmentada per poder formar la gran creu. Sembla que cada una d’aquestes diferents columnes portarà un determinat color a la samarreta (els colors de les diferents diades que ha organitzat l’ANC), i que es demanarà als veïns dels carrers per on es desplacin les diferents columnes que guarneixin balcons i finestres amb senyeres, estelades, i grans SI per constituir tot plegat una gran manifestació multicolor.


Recordem que la Diada 2017 serà un acte multitudinari, que a l’avançada serà l’inici d’unes setmanes molt importants on Catalunya es jugarà el seu futur, i que culminarà amb el referèndum en una data encara per decidir, que no s’allunyarà massa dels 15 o 20 dies següents a l’11 de setembre. Esperem que tant la Diada, com el dia del referèndum siguin dates històriques pel futur de Catalunya.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada